- Kategori
- Yemek - Mutfak
Peynirli, maydanozlu kek

Şekerli keki sevmeyenler için son derece hafif, sağlıklı, protein, karbonhidrat, yağ ve vitaminleri içinde barındıran maydanozlu, peynirli kek. Yanında domates ve biberle tam bir kahvaltılık ürün. Yapılışı ise son derece kolay bir kek, denemeye değer.
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Bir demet yıkanmış, ayıklanmış, doğranmış maydanoz
1 yemek tabağı çatalla ezilmiş beyaz peynir
İki çorba kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un (orta boy su bardağı)
1 çay kaşığı tepeleme, 1 çay kaşığı silme karbonat(yemek sodası)
Yapılışı:
Çukur bir kabın içine sırasıyla 2 yumurta, şeker, tuz ve yoğurt koyulur, bira kaşıkla karıştırıldıktan sonra içine yağ ve karbonat katılır ve tekrar kaşıkla karıştırıldıktan sonra karışım bir müddet dinlendirilir. Daha sonra kendi kendine kabaran karışımın içine un koyulur mikserle veya kaşıkla karıştırılır. Bulamaç haline gelen karışımın içine peynir ve maydanozlar katılır ve kaşıkla karıştırılarak homojen bir bulamaç elde edilir. Kek hamuru dibi yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dökülür.
Önceden 5 dakika ısıtılmış 200 derecelik fırına tepsi koyularak üstü nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun, sağlıklı günler sizin olsun.
Sibel Koçarslan