- Kategori
- Yemek - Mutfak
Peynirli çıtır tavuk
Alıntı.
500 gr Tavuk göğüs
2 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2OO Gr toz permesan
1 Çorba kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı sıvıyağ
Tavuk göğüslerini ince uzun istenilen büyüklükte doğrayın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Geniş bir tabağın içine unu ilave edin, tavuk parçacıklarını, önce una sonra 4 yumurtayı kırmış olduğunuz derin kasenin içinde bulayın yine başka bir tabağın içerisindeki toz pernesan peynire bulayıp, geniş bir tavada kızgın yağda kızartın. Pirinç pilavının, makarnanın yanına yakışan harika bir lezzet. Patates kızartması ile bir başka ağız tadı, şayet patates kızartması ile sunum yapacaksanız, yanına domates sosu, mayonez, acılı biber sosları ve domates dilimleri ile leziz bir öğün. Afiyet olsun, saygılarımla..
Not; Pates kızartmasının yanına, her servis tabağına, ocakta közlenmiş, bir kaç adet sivri bibere ben hiç yok demedim, deneyin lütfen ve görün diyorum ;)