Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
269
 

Peynirli çıtır tavuk

Peynirli çıtır tavuk
 

Alıntı.


500 gr Tavuk göğüs
2 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2OO Gr toz permesan
1 Çorba kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı sıvıyağ
 
 
Tavuk göğüslerini ince uzun istenilen büyüklükte doğrayın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Geniş bir tabağın içine unu ilave edin, tavuk parçacıklarını, önce una sonra 4 yumurtayı kırmış olduğunuz derin kasenin içinde bulayın yine başka bir tabağın içerisindeki toz pernesan peynire bulayıp, geniş bir tavada kızgın yağda kızartın. Pirinç pilavının, makarnanın yanına yakışan harika bir lezzet. Patates kızartması ile bir başka ağız tadı, şayet patates kızartması ile sunum yapacaksanız, yanına domates sosu, mayonez, acılı biber sosları ve domates dilimleri ile leziz bir öğün. Afiyet olsun, saygılarımla..
 
Not; Pates kızartmasının yanına, her servis tabağına, ocakta közlenmiş, bir kaç adet sivri bibere ben hiç yok demedim, deneyin lütfen ve görün diyorum  ;)  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Merhaba değerli arkadaşım,mutfak konusunda sıfırım çok eksiğim.Tarifinizi hemen aldım notlarıma çok teşekkürler selam ve sevgilerimle.

Şennur Köseli 
 12.02.2015 20:00
Cevap :
Merhaba Şennur hanımcım, estağfurullah, hepimizin farklı farklı eksikleri mutlaka vardır, sizin yaptığınız yemekleri bakalım ben yapabilir miydim, bu böyledir. Burada ise bizler birbirimizi tamamlıyoruz bir anlamda, bu aralar çok kolay tarifler veriyorum, kıyıda köşede kalmasın, özellikle de yalnız yaşayan öğrencilerimiz için, kolay yemek yapıp, ders saatlerinden çalmasınlar, çok çalışsınlar diye ;) Selam ve sevgilerimle canım..  13.02.2015 22:35
 

Sevgili Tunçkal sayenizde peynirli çıtır tavuk hakkında bilgilendim, deneyeceğim.Selam ve sevgilerimle öptüm.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 11.02.2015 13:41
Cevap :
Merhaba Nahide hanımcım ;) Hemen bir şeyi hatırlatmak isterim, iki bardak un oldukça fazla, ben bu tarifle yaptığımda, un artıyor ve ben bir kavanozun içerisinde saklıyordum, sonradan aklıma geldi, herkes benim gibi bu tavuğu ya sık, sık yapmayacaksa diye..Demem o ki, bir bardak un kafi hocam. Mesela dün akşam 3 yumurta ile denedim tam denk geldi. Çıtır tavuğun lezzetini, bazen bir balık türüne benzetiyorum, özellikle de sıcakken, umarım beğenirsiniz, Selam ve sevgilerimle bende sizi öpüyorum Nahide hanımcım..   12.02.2015 12:38
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 425
Toplam yorum
: 833
Toplam mesaj
: 33
Ort. okunma sayısı
: 408
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster