Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

PFDK Fenerli Caner'e 2, Aykut Kocaman'a 1 maç ceza verdi!

PFDK Fenerli Caner'e 2, Aykut Kocaman'a 1 maç ceza verdi!
 

İşte bir ‘İleri demokrasi’ uygulaması daha…

Hayatımızın her alanına nüfuz eden ‘İleri demokrasi’ uygulamaları,  sonunda futbolda da kendisini gösterdi.

Neden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Ancak bir kere daha anlatmakta, hem de yazılı olarak anlatmakta fayda var.

Biliyorsunuz geçen hafta sonu oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında kıyametler(!) kopmuş, o hafta sonu yayınlanan spor programlarında, maçın hakemi Fırat Aydunus yerden yere vurularak linç edilmişti.

Fenerbahçe kulübü bile bu manzara karşısında Fırat Aydunus’a arka çıkarak, resmi sitesinden bir bildiri yayınlayıp, yapılan linç girişimini kınamıştı.

Bu arada maçtaki kırmızı kart olayıyla ilgili Caner Erkin oyundan atılırken, asıl suçlu Veysel Sarı sahada oynamaya devam etmişti.

Hakemin, Caner’i ‘Lan’ dediği gerekçesiyle oyundan attığı anlaşıldıktan sonra, Veysel Sarı bu kelimeyi hakeme kendisinin kullandığını, Caner’in sesinin çıkmadığını söyledi!

Olan Fenerbahçe’ye oldu. Fenerbahçe çok rahat üç puanla ayrılabileceği sahadan bir puanla ayrıldı. 75 dakika eksik oynamasına rağmen ezilmedi.

Herkes Caner’in yerine Veysel’e ceza verilmesini beklerken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) verdiği kararla; ne kadar adil(!) olduğunu,  ne kadar profesyonel olduğunu(!) cümle âleme gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a 1, sarı-lacivertli futbolcu Caner Erkin'e de 2 maç ceza verdi.

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe'nin Eskişehirspor ile deplasmanda oynadığı maçta Caner Erkin'e gösterilen kartın cezai uygulamasının kaldırılmasına ilişkin talebini reddeden PFDK, futbolcuya ayrıca 2 maç ceza verdi. PFDK'nın açıklamasında cezanın "Kırmızı kart sonrası hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle" verildiği vurgulandı. Caner'e ayrıca 20.000 TL de para cezası verildi.

Kurul Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a da ceza verdi. Kocaman, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle 1 maç ceza aldı. Aykut Kocaman ayrıca 10.000TL de para cezasına çarptırıldı.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü'ne de Eskişehirspor maçında oyuncu kriterlerine uymamasından dolayı 50.000 TL para cezası verdi.

Bu oyuncu kriterlerini bende anlamadım. Ancak, PFDK’nın verdiği cezayı az bulduğumu söylemeliyim(!) Bu kadar ceza yeter mi?(!)

Caner’e hakeme ‘Lan’ demediği için en az beş maç, Aykut Kocaman’a da oyuncusunu savunduğu, haksızlığa karşı başkaldırdığı için en az on maç ceza verilmeliydi!

Fenerbahçe kulübüne de beş maç saha kapatma, birkaç milyon dolar para cezası verilmeliydi!

Siz bakmayın Fenerbahçe’nin Avrupa ligi maçlarında grubunu lider bitirmeyi garantilemesine, ülkeye kazandırdığı puanlara, onu başkaları da yapıyor! Örneğin; iki yıldan beri şampiyonluk kupası hayali kuran takımımız, Avrupa’da ne fırtınalar estirdi(!)

Siz en iyisi Fenerbahçe kulübünün kapısına kilit vurup, üzerini de soğuk mühür ile mühürleyin!

Böylesi küçük cezalar Fenerbahçe’yi sindirmiyor!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..