Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '13

 
Kategori
Basketbol
 

Pınar Karşıyaka Euro Cup'a galibiyetle başladı

Pınar Karşıyaka Euro Cup'a galibiyetle başladı
 

Pınar Karşıyaka, Euro Cup 1.Tur E Grubundaki ilk mücadelesinde Bosna Hersek 'in Igokea Aleksandovac takımını Karşıyaka Arena'da 90-60 mağlup etti. Bu galibiyet ile gruptaki ilk maçlar sonrası oluşan puan tablosunda Pınar Karşıyaka lider olarak yer aldı.
 
Maça 7-0 'lık seri ile başlayan Karşıyaka, taraftarın da müthiş desteği ile mücadeleyi baştan sona domine eden taraftı. İlk ve ikinci çeyreği 10 sayı farkla tamanlayan Karşıyaka, 3.çeyrekte farkı açarak son çeyreğe 29 sayı farkla 74-45 önde girdi. Açılan farkın rahatlığı ile maç 90-60 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile sona erdi.
 
Dixon, 6/11 üç sayılık atış yüzdesiyle oynayarak  24 sayı 6 ribaund 3 asist ile ön plana çıkarken, doble-double yapan Esteban Batista 14 sayı 10 ribaund ile Arena'daki ilk maçında göz doldurdu. Batista özellikle hücumda bire bir oyunlarında çok etkili oldu. Edirne maçında 15 sayı bulan Soner Şentürk sadece 6 sayı üretebilirken, Can Altıntığ 12 sayı 5 asist ile oynadı. Henüz daha 18 yaşını doldurmamış, alt yapıdan as takıma yükselen A. Egemen Güven'in son çeyrekte 05:09 süre alması ve sayı bulması da gecenin güzel istatistikleri arasında yerini aldı.
 
Gün içerisinde yağan sağnak yağmura, maçın bayram tatile gelmesine rağmen Karşıyakalılar tribünleri doldurdu. Skor avantajının getirdiği rahatlık ve coşku ile Karşıyaka Çarşı tribünde adeta şov yaptı.
 
Karşıyaka Arena'da Euro Cup mücadelesi var ve Arena'da bilet gişelerinin yanına koca iki kamyon parketmiş. Bilet kuyruğundaki taraftarların, kapıların açılmasını bekleyenler taraftarlarla birlikte sıkışmasıyla karmakarışık bir kalabalık oluştu. Oradaki kamyonların maç saati ne işi var? Ne polis ne de başka bir yetkili bunu farkedemiyor. Bilet kuyruğunda bekliyorsun gişede bilet bitiyor, personel telefonla salon içerisinden bilet istiyor en az 10 dakika bilet gişesine bilet getirilmesini bekliyorsunuz. Bu tarz aksaklıkların da önüne geçilmesi gerekiyor.
 
Ufuk Sarıca liderliğinde bu güzel galibiyette emeği geçen tüm ekibe teşekkürler. BBL 2.haftasında 19 Ekim Cumartesi 18:00 'de Karşıyaka Arena'da Mersin BŞB 'yi konuk edeceğiz.

http://www.karsiyakahaber.com/tevfik-soylu-yaziyor.html?haber_id=4548

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..