Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '20

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

pırasa Mücveri

Bu kez, alışmış olduğumuz kabağın dışında, pırasa ile mücveri deneyeceğiz. Eşimin yorumu, pırasalı olanın daha lezzetli olduğu (ki kendisi pırasa hayranı değildir).

Malzemeler (2 kişilik)

2 dal pırasa

1 yumurta

2-3 kaşık un

Maydanoz, dereotu

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Öncelikle, pırasanızı ortadan 2'ye keserek, daha ince bir hale getirin. Sonrasında olabildiğince küçük parçalar halinde doğrayın. Pırasayı kabak gibi rendelemiyoruz, onun yerine ufak parçalar halinde doğruyoruz. Doğradıktan sonra, pırasayı sıkarak, öldürün ve canlılığının kaybolmasını sağlayın. Eğer suyu çıkarsa bunu dökebilirsiniz. Sonrasında 1 yumurtayı kırın, içine 2-3 kaşık un, tuz, karabiber ve küçük küçük doğradığınız yeşillikleri ekleyin. 

Bir tavayı ısıtın, 1 çorba kaşığı harcı tavaya koyup, kaşığınızın arkasıyla inceltin. Bu tariften 4-5 adet mücver çıkıyor. Ben yanında sarımsaklı-kekikli yoğurt ile servis ediyorum, oldukça sağlıklı ve lezzetli oluyor. Pırasa yemeyen çocuğunuz varsa, rahatlıkla bu tarifi deneyebilirsiniz, pırasa tadını almayacaktır.

 

 
Toplam blog
: 6
: 200
Kayıt tarihi
: 03.06.13
 
 

Part time aşçı, full time finansçı   ..