- Kategori
- Türk Mutfağı
pırasa Mücveri
Bu kez, alışmış olduğumuz kabağın dışında, pırasa ile mücveri deneyeceğiz. Eşimin yorumu, pırasalı olanın daha lezzetli olduğu (ki kendisi pırasa hayranı değildir).
Malzemeler (2 kişilik)
2 dal pırasa
1 yumurta
2-3 kaşık un
Maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Öncelikle, pırasanızı ortadan 2'ye keserek, daha ince bir hale getirin. Sonrasında olabildiğince küçük parçalar halinde doğrayın. Pırasayı kabak gibi rendelemiyoruz, onun yerine ufak parçalar halinde doğruyoruz. Doğradıktan sonra, pırasayı sıkarak, öldürün ve canlılığının kaybolmasını sağlayın. Eğer suyu çıkarsa bunu dökebilirsiniz. Sonrasında 1 yumurtayı kırın, içine 2-3 kaşık un, tuz, karabiber ve küçük küçük doğradığınız yeşillikleri ekleyin.
Bir tavayı ısıtın, 1 çorba kaşığı harcı tavaya koyup, kaşığınızın arkasıyla inceltin. Bu tariften 4-5 adet mücver çıkıyor. Ben yanında sarımsaklı-kekikli yoğurt ile servis ediyorum, oldukça sağlıklı ve lezzetli oluyor. Pırasa yemeyen çocuğunuz varsa, rahatlıkla bu tarifi deneyebilirsiniz, pırasa tadını almayacaktır.