Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Pirinç sütü

Pirinç sütü
 

Pirinç Sütü


Yine güzel sorularınızla karşı karşıyayım. Her zaman bahsettiğim gibi “ Şu nasılmış özge? Bunun içinde ne varmış kızım?  Böyle bir şey mi varmış ? “ sorularınız top10 listeme hızla giriş yaptı bir yılı aşkın süredir. En sevdiğim durum bu işte, kendi alanımla ilgili soruları yanıtlamak bana her zaman mutluluk veriyor. Sizlerin sorması ise daha çok mutlu ediyor. Demek ki bilinç var artık tüketicide diyorum. Tabi siz de haklısınız bu köşeyi kaçırmayan adamda bilinç nasıl oluşmasın ? evet kabul. (Güldüm.)

Hadi gelelim asıl meseleye. Pirinç sütü…

Pirinç sütü, yeni bir şey değil tabi ki. Bunu yıllar öncesinden bilenleriniz var ama bunun yanında hiç bilmeyenleriniz de var. Gıda sektörü böyle, birinin ihtiyacı olmuştur ve o gıdayla akraba olmuşçasına her şeyini bilir, onun derdinin çaresi ondadır çünkü. Bunun yanında bir başkası ise o gıdanın ismini bile duymamıştır. Ya da hep karşılaştığımız bir olay, sadece ismini biliyordur içeriği hakkında bir bilgisi yoktur. Bu ihtimallerin hepsini bir araya topladığımda “ Yaz kızım özge.”  iç sesini dinlemek en tatlı görevim. Bu seri üretimde , granül halinde olan pirincin enzimle muamele edilmesi sonucu  oluşan bir süt. Karbonhidrat açısından zengin ve doymuş yağ oranı düşük. Ya da bunu size daha basit bir yolla anlatmam gerekirse pirinç ve suyun ısıl işlem görmesiyle oluşan bir gıda diyebilirim. Adı üstünde pirinçten oluştuğu için gluten hassasiyeti olan insanlarımızın ve inek sütüne alerjisi olanların tükettiği bir gıda. Bu “ Beslenme ” konusunda da rica ediyorum diyetisyen arkadaşlarımıza danışın, internette her gördüğünüz bilgi kirliliğine inanmayın.

Her şeyi öğrendikten sonra sıra geldi uygulamaya. Biraz dikkatli bakarsanız pirinç sütünü raftan size el sallıyor olarak görebilirsiniz.  Kutu ambalajda 1 litre olarak karşınıza çıkıyor. Birçok gıdanın içerisinde, dondurmalarda ve benzer yerlerde de kullanıldığını duydum.  Atın hafızaya, gerisi sizin tercihiniz.

Sağlıkla Kalın!

Not : ”  Fiyatı tuzlu ama tadı çok tatlı. “                                        

Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..