Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

PKK'den jest, silahlara veda barışa ve demokratikleşmeye evet

PKK'den jest, silahlara veda barışa ve demokratikleşmeye evet
 

PKK'nın barış ve demokratikleşme için silahlara veda mesajı


Dağdan inen bir grup PKK, barış ve demokratikleşme için silah bıraktı.

Cumhurbaşkanı önceki gün, teslim olun aynı günde evinize gidin demişti. İşte olayın gelişimi ve dağdan dönüş yapanların listesi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısına uyan PKK'lilerden 34 kişilik bir grup, Kandil ve Mahmur kamplarından gelerek barış ve demokratikleşme uğruna teslim olmaya karar verdiler. Aslında Türkiye'ye dönmek isteyenlerin sayısı verdiğimiz sayıdan on kat fazlaydı. Zaten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ünceki gün demişti ki, bugün teslim olun bugün evlerinize gidin.

PKK'li bu grubun dönüşü Türkiye için bir test niteliğinde olacak. Bunlar ya gerçekten serbest bırakılacaklar ya da tutuklanıp cezaevine konulacaklar. Cezaevlerine girmeleri, Türkiye kamuoyunun beklentisi değildir. Öğrendiğimize göre, bunların soruşturmaları ve bunlar hakkında ilk yasal işlemin yapılması için Diyarbakır'dan özel yetkili 4 savcı ve bir hakim Silopi'ye gönderildi. Bu arada çok sayıda avukat da orada olacaklar.

Barış ve demokratikleşme uğruna dağdan dönüş yapanların listesi :

Ayşe Kara, Abdullah Yaman, Bülent Aka, Cane Kabul, Kamil Yüksel, Hamsiye, Nurettin Turgut, Musa Tokmak, Yusuf Şen, Said Şedal, İsmail Ayaz, Sosin Yaman, Emine Sağat, Menekşe Soydan, Haci Sorgül, Mehmet Adanmış, Fatma İzer, Nizar Buldan, Mehmet Kaçan, Zehra Tunç, ( çocuklar da var isimlerini yazmadım )

ŞEMSETTİN MURAT

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 1080 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..