Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

PKK saldırıları ve yeni strateji...

PKK saldırıları ve yeni strateji...
 

Görsel www.internethaber.com'dan alınmıştır.


Baharla birlikte hainlerin saldırıları da artmaya başladı, her baharda olduğu gibi. Kış uykusuna yattıkları inlerinden çıkıp ölüm kusuyorlar güvenlik güçlerimize, son günlerde yaşadıklarımız gibi.

Bayram kutlama amacıyla sokaklara dökülüyorlar sivili, vekili. Her seferinde olaylarla sürüyor. Azmış gibi saldırıyorlar sağa, sola…Nereden alıyorlar bu cüreti. İşi o kadar ileriye taşıdılar ki, aslında yıllar öncesinden bilinen ama hep gizlenen, gizlenmeye çalışılan siyasi statü talepleri artık saklanmıyor, en yüksek perdeden dile getiriliyor. Bunlara bu cesareti kim, ya da kimler veriyor?

Bir ara açılım dediler, saçıldılar. Kahramanlar gibi yurda sokulup neredeyse kırmızı halılarla karşılandılar. Yetmedi, yetemedi…Aslında başından belliydi ne istedikleri. Böyle ufacık bir parmak balla doyarlar mıydı? Doymazlar elbet…Ortadoğuda hazır karmaşa sürerken bir devlet de biz kurarız düşüncesiyle azdıkça azdılar.

Daha afganistan’dan gelen 12 şehidimizin acısı yüreklerimizi yakarken, Nevruz şehitlerimize yandık. Cizre’deki olayda şehit edilen Polis Memuruna BDP binasından ateş edildiği iddiaları dolanıyor ortalıkta. Cudi Dağında devam eden operasyonda şu an için 6 şehidimiz olduğunu duyduk, içimiz kavruldu. İkisi asker olmak üzere 10 yaralımız olduğu belirtiliyor. Siz silahları bırakmadıkça barış gelir mi sanıyorsunuz? Vekilleri bile ağızlarını açtıkça tehdit dökülüyor her cümlelerinde. Devlet size bir çok kereler elini uzattı ama siz hep daha fazlasını istediniz. Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz. Kaldı ki kürt vatandaşlarımıza ayrı kanunlar uygulanmıyor bu ülkede. Türk, Çerkez, Arnavut vb ne ise, Kürt vatandaşımız da odur Devletin gözünde…

Başbakan ve ilgili Devlet Kurumları’nın PKK ile mücadele ve Kürt sorununun çözümünde yeni bir strateji belirledikleri belirtiliyor. İşte o stratejiye ait on madde;  (Fikret Bila’nın köşe yazısı)

1- Kürt sorununun çözümünde sivil siyaset kanalı dışında hiçbir kanala itibar edilmeyecek, kullanılmayacak.

2- İmralı’da Abdullah Öcalan, Kandil’de veya Avrupa’da PKK muhatap alınmayacak, devre dışı bırakılacak.

3- Güneydoğu’da ve diğer bölgelerde yaşayan Kürt vatandaşlar, PKK ve KCK’nın baskısından kurtarılacak.

4- Bu amaçla doğrudan halk muhatap alınacak ve sivil siyaset kanalıyla çözüm aranacak.

5- Çözüm yeri olarak parlamento dışında hiçbir zemin kabul edilmeyecek; ipleri İmralı ve Kandil’in elinde olmayan, demokratik yollarla seçilerek Meclis’e gelmiş, siyasi inisiyatif kullanabilecek parti veya partilerle muhatap olunacak.

6- PKK, silahlı eylemlere devam ettiği sürece silahlı mücadele devam edecek.

7- PKK ile bir daha görüşülecekse bu ancak silah bırakması için olacak.

8- PKK silahlarını Türkiye’ye teslim ettiğinde, yargısal sorumluluğu olmayanlarla ilgili nasıl bir prosedür uygulanacağı belirlenecek.

9- Yeni anayasada Kürt kimliği veya özerklik düzenlemesi olmayacak. Yeni anayasa, insan haklarını ve vatandaşların kanun önünde eşitliğini esas alacak.

10- Yerel yönetimler güçlendirilecek, uluslararası hukuka dayalı ilkeler esas alınacak.

22 Mart 2012

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..