Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

PKK saldırılarının çözümü var mı

PKK saldırılarının çözümü var mı
 

Teröristler bir ülkeyi parçalamaya yönelik çalışan sistemli örgütlerdir.


Bu konu üzerindeki düşüncelerimden bahsetmek istiyorum sizlere.

Umutsuzluk yaratmak istemem ama aslında bu durumun çözümü yoktur.

Çünkü işin içinde başka işler, başka düşünceler var. Bunların içinde en başta gelen de, bu ülkede gözü olan ülkeler. Başta Amerika ve sonrasında bir çok Avrupa devleti...

Üzerinde yaşadığımız toprakların çok önemli maden yataklarına sahip olması, konumu, boğazları, verimli toprakları ve daha bir çok ülkede olmayan zenginliklere sahip olması, yüzyıllardır diğer devletlerin iştahını çekiyordu. Zaten Osmanlıların, Avrupa üzerine sürekli fetihler yapması olagelen fesatlıkları arttırıyorken, Fatih'in İstanbul'u alıp Doğu Roma İmparatorluğu'nu batırması, bu bitmeyen kinin üzerine tüy dikmişti.

Ve böylece katmerlenen düşmanlık, bilenen bıçaklar, bu ülke üzerinde hiç sona ermeyen nice kanlı savaşlar yapılmasına sebep oldu.

Sonrasında birinci dünya savaşına zorla sokulmak istendik. Çünkü amaç başkaydı, bu zengin toprakları paylaşmak. Savaş öncesi yapılmaya başlanan gizli antlaşmalar, hazırlanan gizli planlar da, savaş sonrasında hemen uygulanmaya başladı zaten.

Yalnız bir süre sonra bakıldı ki, sıcak savaşla bir yere gelinemiyor. Vatanı canıyla, başıyla savunan erkekler, kadınlar ve hatta çocukların, kanları dökülmesi pahasına savunduğu topraklar geçilemiyor. O zaman soğuk savaş yaparız bizde dediler.

Soğuk savaş nedir bilir misiniz? Bu tip bir savaşta, ortaya çıkılıp mert bir şekilde dövüşülmez. Kim haklı, kim suçlu anlaşılmaz. Sadece hak iddia edilen ülkeler üzerinde hain planlar uygulamaya çalışılır. Gizlice, kimse farketmeden...

Ülke içeriden, bazı gizli oyunlar dahilinde içten içe oyulur, fikirler yıkanır. Baştakilere, içinden çıkılamayacak şartlar, tehditler sunulur. Olmadı, bazı zorlamalara tabi tutulur. Medyayla, yayınlanan bazı programlarla halk istenilen şekilde yönlendirilir.

Terör de bu planın en önemli parçasıdır işte. Amaç sadece ülkeyi bölmek ve parçalamak. Ki bunun sonucunda, hedeflenen bazı düşünceler gerçekleştirilebilsin.

Hiç düşündünüz mü, neden terörün başındaki insan bir yerlerde tutuluyor, hatta bakılıyor ve ordan emirlerini yandaşlarına rahat bir şekilde ulaştırabiliyor? Ya da neden herhangi bir ilde sıradan bir olay patlak verdiğinde, sonrasında provakasyon yapan bir grubun, onları kışkırttığı kameralarda açığa  çıkıyor?

Ama bunlar sadece görünenler. Bir de görünmeyenler var.

İşte soğuk savaş denilen, birinci dünya savaşı sonrasında ön denemesi yapılmış, ama asıl 1950'li yıllardan sonra detaylandırılmış, en kapsamlı ve en etkili, aynı zamanda en korkunç oyun bu.

İşte bu yüzden bitmez bu terör...

 
Toplam blog
: 30
: 12123
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Anadolu Üniversitesi Tarih 4. sınıfta okuyorum. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat 4. sın..