Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

PKK terörünün arkasında 28 devlet mi var?

PKK terörünün arkasında 28 devlet mi var?
 

internetten alınmıştır


Duayen siyasetçilerden Cemil Çiçek, önceki gün yaptığı bir konuşmada; "Mücadelemiz 3-5 terör örgütüyle değil, PKK'nın arkasında 28 devlet var" diyor.
 
Bu devletlerin adını açıklamıyor ama konuşmasında  bunların kimler olabileceğinin ip uçların veriyor Sayın Çiçek: 
 
“Terörün arkasında bazen aynı kıbleye yöneldiğimiz, bazen aynı ittifak içerisinde olduğumuz, bazen de her ikisi birden olan uluslararası güçler var. Şu yanlışa düşmeyin, ‘bu devletin bu kadar askeri var, niye bu iti köpeği köpek barınağına tıkmıyor ya da itlaf etmiyor’.
 
Tecrübeli devlet adamı, Türkiye'nin üzerine salınan terörün arkasında 28 devlet var diyorsa vardır. Peki, bu sayıyı nasıl elde etmiş olabilir Sayın Çiçek.
 
Hiç şüphesiz bu devletler, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini ve yeniden tarihteki o mağrur ve muhteşem yerini almasını istemeyen devletlerdir.
 
Çünkü, Türkiye büyür ve yeniden Osmanlı gibi güçlü bir devlet olursa, bu devletler bundan zarar görecektir... Yoksa, niye ite çakala destek verip para harcasınlar...
 
Burdan haraket edersek, bu ülkelerin kimliğini bulabiliriz, diye düşünüp Vikipedi'den Osmanlının yıkılmasından sonra ortaya çıkan devletlere bir göz atmak istedim.
 
Bugünün Türkiyesinin ayağa kalkmasını istemeyenler herhalde , Osmanlının yıkılmasından sonra hayat bulan ülkeler olmalı...Tabii, Osmanlı'yı yıkan büyük emperyalist devletlerin dışında...
 
Evet, Vikipedi ve başka bir kaç tarihi kaynaktan şöyle bir baktım, Avrupa, Asya ve Afrika topraklarında Osmanlının dağılmasından sonra ortaya çıkan 70( yetmiş) civarında devlet var.
 
Bunların bir kısmı, doğrudan Osmanlıdan kopanlar, bir kısmı Osmanlıya bağlı iken Osmanlıdan sonra emperyalizmin eline düşenler, bir kısmı etki alınında olanlar...
 
Yıkıntısından 70 devlet çıkan Osmanlı'nın bakiyesi bir ülkenin 28 düşmanı olmuş çok mu?... Bence çok değil... Dikkat edin, burada özellikle "devlet" kavramını kullanıyorum.
 
Osmanlı'nın bakiyesi Türkiye'ye düşman olan ve bu düşmanlığını Terör örgütlerini besleyerek gösteren "devlet"ler, ülke halkları değil... Neden böyle?
 
Çünkü; İngilizler başta olmak üzere, Osmanlı'yı yıkan  emperyalistler, onun topraklarında sürekli problem üretecek küçük küçük kabile devletleri bıraktılar.
 
Özellikle de İslam coğrafyasını cetvelle bölüp her birini kendi güdümündeki çoğu halkına ihanet eden "ailelere" bıraktılar..Bugün, bize saldıran Teröre destek verenler işte bu hainler...
 
Yoksa, o ülke halkları Türkiye'ye hala Osmanlıya baktıkları gibi bakıyorlar... Hala, zalimlerin zulmünden onları kurtarcak tek "güç" olarak görüyorlar.
 
Türkiye'nin yüz yıllık uykudan uyanıp yeniden kendi tarihine ve kendi coğrafyasına sahip çıkıyor olması, bu coğrafyayı sömüren emperyalistleri korkuttuğu kadar, onların çanakları yalayan bölgesel ihanet odaklarını da korkutuyor.
 
Bu nedenle, Türkiye'ye saldıran terör, hem uzaktan, hem yakından, hem dışardan, hem içerden destek buluyor.... Bu nedenle PKK'nın arkasında 28 "devlet" bulunuyor.
 
Ve bu nedenle bu yeni bir Milli Mücadeledir, diyoruz...
 
Allah yar ve yardımcımız olsun!...
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..