Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Planlama ve Çekim Yasası

Planlama ve Çekim Yasası
 

Çalıştığınız yerde hiç planlama yada stratejik planlama çalışmalrına katıldınız mı? Herhangi bir planın yadaprojenin parçası oldunuz mu? Eğer olduysanız çok basit olarak planlanan şeylerin zaman için gerçekleştrildiğini görmüşsünüzdür. Sizce planlanmasaydı o işler şans eseri yada kaza ile gerçekleşirler miydi? Bence hayır.

Planlama Çekim Yasanın işe yaramasını sağlayan en basit yöntemlerden birisi. Birplan yaparsınız, gerçekten gerçekleşmesini istediğiniz şeyi kafanızda bitmiş vebaşarılı olmuş şekli canlandırır ve sonrada onu gerçekleştirmeye başlarsınız. Eğerekip üyelerini plana dahil eder, planı onların, onları ğplanın birparçası yaparsanız pozitif olarak katılınmlarını sağlayabilir, planın gerçekleşme olasılığını artırırsınız.

Ama özellikle geçtiğimiz son 5 yılda kaos yönetim şekilleri çok modaydı. Katılımcı olmayı reddeden bu görüş kaos’u karmaşasından bir düzen çıkarmayı, rekabet ve hırsı birarada kullanmayı amaçlıyordu. Ama bu sayede bazı işler çok iyi gidebilirken bazıları hiç gitmeyebiliyordu.

Sizin işyerinizden beklentiniz ne? Amacınızı belirleyin, hedeflerinizi koyun, olabileceğine inanın ve üzerine gidin. Böyle söylemek kolay, yapsana dediğinizi duyar gibiyim. Benim cevabım “hemen denemeye başlayın” olacak. Bu konudada denemek önemli. Zaman içerisinde hem amaçlarınız, hem hedefleriniz hemde gerçekleştirme yolları konusunda olgunlaşacaksınız. Eğer ne yaparsanız yapın bir şeyler değişmiyorsa o zaman ya pozitif bakış açınızı koruyamıyorsunuzdur yada çalıştığınız ortam sizin gibi pozitif düşünenleri barındırmayacak kadar karanlık yada karamsar demektir.

Pozitif düşünce temel düşünce biçiminiz olana kadar uğraşmalısınız. Diş fırçalamak gibi, karşılaştığınız biriyle selamlaşmak gibi doğal bir parçanız olmalı.

Şimdi kendi planınızı hazırlayın. İster bulunduğunuz yerde ister başka bir yerde ne yapmak istediğinizi, neyi başarmak istediğiniz düşünün.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..