Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Platin saçlı güzeller Alanya'da yarıştı...

Platin saçlı güzeller Alanya'da yarıştı...
 

21.06.2014

Bir düşünüz oldu mu hiç? Olmaması mümkün değil. Herkesin hayatında mutlaka bir düşü, bir hayali olmuştur. Fakat öyle hayaller vardır ki, gerçekleştirme olasılığı çok düşüktür. Çünkü çok büyük şeyler istersiniz. Ve sonra kendi kendinize dersiniz ki, ben bunun birini yapsam diğerini yapamam. Hepsinin bir araya getirmenin, yapmanın imkânı yoktur.

Mesela bir yarışma yapacaksınız bu yarışmaya 50 ülkeden katılım gerçekleşecek, aynı zamanda bu yarışmada ünlü bir modacı kıyafetlerini sunacak, dünyanın en önde gelen moda organizasyonu sahibi de konuk olarak gelecek, dünyaca ünlü bir sanatçı konuk olacak, jüri üyeleri Türkiye’nin en önde gelen isimleri olacak, bir belediye canı gönülden size inanacak, sonra bu hayalinizi devasa bir otelde, en güzel animasyonlar ve gösteri ekipleri ile gerçekleştireceksiniz. Bunu bırakın birine söylemeyi kendi kendinize söyleseniz bir kulağınız duyar diğeri ne der?

İşte böyle bir hayali hem de sosyal sorumluluk projesi kapsamında Dünya Yaşlılık Derneği, Alanya Belediyesi, Goldcity Otel ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ALTİD sponsorluğunda  “Uluslararası Platin Saçlı Güzeller Yarışması” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Birçok büyük organizasyona imza atan Cannes Film Festivali organizatörü Diether Behrentin, DÜYADER başkanı Umut Çınar, Ünlü tasarımcı Sema Keçeçi, Magazinkolik Haber Portalı sahibi Nurcan Sabur, Sinema sanatçısı Bahar Öztan,  Skytürk 360 Ankara temsilcisi Sedat Yazıcıoğlu, Gazeteci Nesrin Mater ve Köşe yazarı Belgin Turan Satıcı jüri olarak yer aldı.

Günler süren hazırlıkların ardından fakat spontene bir ruhla nihayet beklenen gün geliyor. Alanya sahillerinde bir ılık Haziran akşamı dağlara karşı bakan tıklım tıklım amfide heyecan dorukta…

Bu heyecan sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Bir taraftan amfi hazırlıkları, diğer taraftan sunum provaları ve küçük kızların, yetişkin güzel adayların hazırlıkları…

Çift halinde yarışan yarışmacılardan 3-8 yaş arası büyükler ise 40-82 yaş arası…40 kişilik bir aday grubu arasından ön eleme ile seçilen 20 yarışmacı Türk, Fin, Alman, Rus, İsveç ve daha bir çok ülkeden katılım gerçekleşti.

Güzellik deyince kıyafet, makyaj ve tabi kuaför işi başta geliyor… Şansımıza bu ekipte yer alan herkes üzerine düşen sorumluluğu tam olarak yerine getiriyor. Osmaniye Kuaförün kendisi ve ekibi akıllara durgunluk verecek bir performans gösteriyorlar, sanki ellerinde sihirli bir değnek var, saçlara dokunuyorlar, bir anda harika topuzlar, tasarımlar çıkıyor.

Alanya Belediye başkanı Adem Murat Yücel, başta olmak üzere öylesine güler yüzle öylesine profesyonel yönetiyorlar akışı… Bu organizasyonda görünen görünmeyen bir çok emektar yer alıyor.

Otel muhteşem ev sahipliği yapıyor bu birlikteliğe…

 

Bolşoy Tiyatrosu’nun eski baş balerini Anastasia Volochkova, kızı Arisha ile birlikte muhteşem bir dans ve gösterisi yaptılar tabi oradaki tüm çocukların katılımı da olunca coşku tavan yaptı.

Nazili Uzun Yaşam Derneği, çam sakızı çoban armağanları ile ilk üçe giren yarışmacılara Nazilli’den incir sepetleri ile geliyorlar.

 

 

Ve işte başlıyor yarışma…

DÜYADER başkanı Umut Çınar, açılış konuşmasında; bu gün burada olmamızın sebebi yaşlanan dünyaya dikkat çekmek ve önemli olan bunu sorun olarak görmeyip farkındalık kazanmak ve çözümler bulmaktır. 50’nin üstünde ülkeden katılımın gerçekleştiği bu büyük organizasyonda herkese sonsuz teşekkürlerini iletti.

Jüri başkanı Yılların deneyimli gazetecisi Nurcan Sabur ise, ilk üçü açıklarken yürekleri hoplattı, heyecan doruktaydı. Sabur; birçok yarışmada yer aldım. Böylesine bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak bana gurur verdi, dedi.

Moda tasarımcısı Sema Keçe’nin özel koleksiyonu mankenler tarafından tanıtıldı.

O küçük tatlı kızların edasını, işvesini sahnedeki tavırlarını asaletlerini görmeliydiniz.

Yarışmanın birinciliği, Sibirya’dan Anjelika Dubova, ikinciliği İliana Farvati Moskova’dan ve 82 yaşındaki Moskova’dan katılan Tatiana Frolova’da üçüncülüğü aldı.

Yarışmanın birincisi 2015 yılı Cannes Film Festivali’ne iki kişilik katılım, ikinciye bir hafta Alanya tatili ve senede toplam bir hafta kuaför kuponu, Üçüncüye ise bir hafta Alanya tatili verildi.

Bu yarışmacıların aslında birincisi yoktu kuşkusuz. Oraya çıkıp medeni cesaret gösteren herkes aslında yarışmanın gönülden birincisiydiler…

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..