Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '20

 
Kategori
Güncel
 

Polis Gibi

Avusturya´da koronavirüs nedeniyle alınan karantina süresi sona erdiği, mağazaların, AVM´ lerin açıldığı ve vatandaşın alışverişe büyük ilgi gösterdiği hatta sabahın erken saatlerinde sosyal fesafeye uyularak mağazalara akın ettiği haberini izledik televizyon haberlerinde..

Bu haber ülkemiz için de sevindirici bir durum. Umarız kısa sürede vefat sayısı sıfırlanır, normal hayat akışı yeniden başlar, tüm piyasa yeniden canlanır ve mağazalarını kapatmayı düşünen başta küçük esnaf olmak üzere işyerlerinin kapanmasına bu şekilde engellenmiş olur.

Ülke ekonomisinin lokomotifi her ne kadar inşaat ve turizm sektörü giibi görünüyor olsa da asıl ekonomi yükünü sırtında taşıyan ve devlete büyük destek veren küçük esnaftır.

Koronavirüs salgınının ilk günlerinde Kılıçdaroğlu tarafından meclise sunulan ´küçük esnafa kira yardımı´ sunumu askıda kaldı. Mecliste tartışılmaya ve görüşülmeye bile alınmadı. CHP´nin başında Muharrem İnce olmuş olsaydı durum böyle olmazdı. Masaya yumruğunu vurur esnafa kira yardımı konusunu gerçekleştirirdi.

Taa Özal döneminden beri uygulanan kirra stopajları bugünler için değil mi dır?

Stopajları da geçtik, cumhurbaşkanı tarafından başlatılan ´biz bize yeteriz´ kampanyası ile toplanan miktarların bir bölümünü küçük esnafa yardım edilmesini bekliyoruz doğrusunu isterseniz.

Unutulmamalıdır ki esnaf tıpkı devlet memuru gibidir. Polis memuru gibidir hemşire gibidir tapu memuru gibidir vergi memuru gibidir vb..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..