Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Polis haftası

Polis haftası
 

Hava karardığında, yıldızlar görünmeye başlar birer birer. Her bir yıldız, karanlığı aydınlatmaya çalışır tüm gücüyle…Türk Polisi gelir aklıma; yıldızlar görünmeye başladığında… Karanlıkta kaybolmuşlara yol gösteren. Umudunu yitirenlere umut ışığı olan Türk Polisi.

Ne kadar da geniştir hoş görü dağarcığı; Kendisine taş atan çocuklara meyve dağıtır.

Sabırla ve gülümseyerek yardımcı olmaya çalışır çevresine…En olmadık zamanlarda, sorduğunuz adresi sizinle beraber arar, bulur hiç üşenmeden.

İpek kozasını örer gibi; öylesine zariftir ki! İnsancıl yüreği merhamet doludur. Okula gidemeyen yoksul çocuklara döner ekmek ısmarlar; kalem alır teker teker ellerine verir…Bayramların , öncelikle çocuklara ait olduğunu bilir. Hediyeler verip de, bayram sevincini tattırır çocuklara.

Her polis; öncelikle insandır… Evlattır, çok sevilip yolu gözlenen… Annedir veya babadır, sevilip sayılan, koruyup kollamaya çalışan…Eştir, sevgilidir özlemle beklenen…Kardeştir, abladır, ağabeydir…

Her biri birer yıldız olan tüm Emniyet Mensuplarının “<ı> Polis Haftası” nı kutlar, saygılarımı sunarım.

Bu vesileyle de; gerek görevi başında şehit düşen, gerek emekliliğini onuruyla hak ederek vefat eden tüm polis memurlarını rahmet ve saygıyla anıyorum. Huzur, sağlık, sevgi ve başarı dolu günler dileğiyle…

 
Toplam blog
: 161
: 735
Kayıt tarihi
: 26.01.08
 
 

1955 yılının, aydınlık Nisan sabahlarından birinde; 22 Nisan sabahı duyulmuş ilk avazlarım… Üsküdar ..