Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Popüler diziler bize ne yapıyor?

Popüler diziler bize ne yapıyor?
 

Popüler diziler bize ne yapıyor?


1990’lı yıllarda açılmaya başlayan özel televizyon istasyonları bizi ne yazık ki dünyanın en çok TV izleyen ulusu yaptı.

Toplumun çoğu 17-18 gibi evine geliyor. Gece 24’e kadar “çok tüket, çok ye, çok konuş, değiştir, yozlaş, alıklaş, basit konuş, kitap okuma, gazeteye inanma, tarihinden utan, kültürünü değiştir, etnik kökenini öğren … şeklinde özetlenebilen safraları izliyor.

Evlerde TV kapatılınca aile bireyleri afallayıp ne yapacağını bilemez oluyor.

Günlerce, aylarca sürekli TV izleyen kişiler maalesef dünyayı kavrayamaz, olayları analiz edemez oluyor.

Açık reklamlar, gizli reklamlar, beyin yıkayıcı tekrarlar derken 300 kelimeyle konuşan, dünyadan habersiz kişilere dönüştük.

Aileler en azından haftada bir gün evde hiç TV açmamalılar. Ana babalarını sürekli alık eğlenceleri izlerken gören çocuklar kesinlikle okumaz, yazmaz, araştırmaz.

Spor programlarını kaçırmadan izleyen ama günde 1 km bile yürümeyen bir toplum tansiyon, şeker, kolestrol, kalp, damar vb. gibi dertlerden asla kurtulamaz.

Dünyanın en sağlıklı ve uzun ömürlü insanları Japonya’da yaşıyor. Bu insanların yaşantısına baktığımız zaman ne kadar berbat bir yolda ilerlediğimizi daha iyi anlayabiliriz.

Önde gelen TV kanallarının dizileri aslında 20 yıldır hiç değişmiyor. Lüks ürün kullanımını teşvik et, biraz erotizm olsun, konular ağır çekim ilerlesin, gerçekle yalan karıştırılsın…

Sonumuz iyi görünmüyor.

 

www.aliozdemir.net

KKTC 

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..