- Kategori
- Yemek - Mutfak
Portakal soslu elma tatlısı

PORTAKAL SOSLU ELMA TATLISI
Sevgili arkadaşlar,
bu gün kendim için ne yapabilirim? derken, arkadaşımın tarifini uygulamaya karar verdim. Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.
Doktorumun "meyve sebze ağırlıklı beslenmelisiniz" cümlesi her zaman kulağımda.
Meyve tüketen biri olarak arkadaşım Gülgün SAKA'nın tarif ettiği portakal soslu elma tatlısını bu gün keyifle yaptım. Fotoğrafta gördüğünüz gibi;) Tadı harika oldukça hafif ve meyve şekeri ile hazırlandığından şeker hastaları için de ideal!
Amasya elmalarını istediğiniz sayıda soyarak ortalarını çekirdeklerini çıkararak oyunuz.
Sıkmalık portakalları sıkarak suyunu tencereye dizdiğiniz elmaların üzerine ekleyiniz ve pişiriniz.
Elmalar dağılmadan pişince tencereyi ateşten indiriniz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alarak ortasına ceviz ve nar doldurunuz, tencerede kalan portakal sosundan üzerine ekleyiniz.
Afiyet olsun...
L.G.E