- Kategori
- Pratik Bilgiler
Pratik bilgiler

mutfak işi
Merhaba Blog arkadaşlarım,
Bu gün size biraz bildiğim, biraz duyduğum kadarıyla pratik bilgiler vermeye çalışacağım.
umarım birgün olur size de lazım olur, uygularsınız.
1-Pasta yapıyoruz ya, onların dava gevrek olabilmesi için, hamurunun içine 1 çay kaşığı tuz atmanız yeterli,
deneyin, görün.
2-Cam tencerede yemek pişiriyorsunuz, kapağının buharlaşmasını da istemiyorsunuz değilmi, o halde kapağınını iç tarafını limon kabuğu ile silin, bakalım buharlaşacak mı.
3-Hepimizin teflon tavamızda zaman zaman lekelenmeler oluyor, bunlar için ne yapacağız, kolay, 1 bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke koyun karıştırın, sonra bunları tavanın içine
dökün ve 10 dakika kadar kaynatın, lekeler artık yok olmuşlardır bile.
4-Çaydanlığımızın içi kireçlenir , bunun için çok çeşitli formüller denendi ama en iyisi, çaydanlığınıza sirke koyup kaynatın, kireçler çabucak gider, yok olur.
5-Çelik tencerelerimiz bazen parlaklığını kaybeder, onlar için de ısıtılmış sirke ile bir ovun, sonra durulayın, sonrada kuru bir bez ile silin, tencereler yine pırıl pırıl olacak.
6-Suyunu sıktığınız limon kabuklarını sakın atmayın, çelik tüm eşyalarınızı limon kabukları ile ovarsanız, pırıl pırıl parlayacaktır göreceksiniz.
7-Bazı çamaşırlarda düğmelerden dolayı zaman zaman paslanmalar oluyor, ne mi yapacaksınız, pas lekesinin üzerine limon damlatıp ütülerseniz, hemen geçer, pas izi kalmaz.
8-Hepimizin evinde zaman zaman karıncalar gezinir bazan sinirleniriz onlara ama öldürmeyiz, ne yapacağız peki, ortaya kahve telvesi koyun, onlar bu telveden dolayı yok olup kaçarlar.
9-Et pişiriyoruz, a ma çabuk olsun istiyoruz değilmi, o halde, etleri limonlu su ile pişirebilirsiniz, hem çabuk pişer hemde daha lezzetli olur.
10-Balık kızarttıktan sonra mutfakta ister istemez bir kokusu kalıyor, koku kalmaması için, 1 çay bardağı su ile 2 çorba kaşığı sirkeyi mutfakta kaynatın, koku yok olacaktır.
11-Zaman zman domateslerimiz katı oluyor ve soyulmuyorlar, kolay soymak için, domatesleri kaynar suya
daldırıp çıkartın , bıçağın tersini domatesin üzerine ağır ağır gezdirin ve sonra, ne kadar kolay soyabileceksiniz.
12-Hepimiz soğan soyarken gözlerimiz yaşarır, adeta ağlar gibi oluruz ne yapacağız, soğanları içi su dolu bir kaba koyarsak gözlerimz yaşarmaz.
13-Kuru bakliyatlarımızı pişirmeden bir gece önce ılık suya koyarsak, ve ertesi gün haşlarken içine biraz karbonat koyarsanız, daha çabuk pişerler.
14-Yemek örtülerinize meyve suyu dökülürse, üstüne hemen tuz serpin, ilk yıkamada çıkacaktır.
15-Yine elbisenize yada yemek örtünüze yağ dökerseniz, üstüne tuz döküp bir süre bekletin,
o da ilk yıkamada muhakkak çıkacaktır.
Benden şimdilik bu kadar, bunların bazısını uyguladım, bazısını duydum ve sizinle de paylaşmak istedim,
umarım yardımcı olurum.
Hepinize cani gönülden kolay gelsin diyorum.
Sevgilerimle, , , ,