13 Mart '14
- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pratik Döner Tarifi

Pratik Döner Tarifi
Malzemeler
6-8 Parça iyice dövülerek inceltilmiş biftek
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Bifteklerin bir yüzüne yarı eritilmiş yağ sürülür.Karabiber, tuz ekilir.Üst üste sıralanıp, bir tabak içinde buzlukta dondurulur.
- Donan biftekler buzluktan alınır, keskin bıçakla çok ince dilimlere kesilir.
- Kalan margarin küçük bir kapta kızdırılır.Hazırlanan dilimler bekletilmeden kızgın yağda kızartılır.
- Birer kişilik taze pidelerin veya ortaları bıçakla yarılmış birer kişilik taze ekmeğin arasına, birer domates dilimi, sivri biberle pay edilir.
- İstenirse pilavın üzerine konarak servis yapılır.
Besin Bilgisi
Yağlar vücuda bir gramı ile 9 kalori sağlayan ekonomik enerji kaynağıdır.A-D-E gibi yağda eriyen vitaminlerin ve yağ asitlerinin taşıyıcısıdır.Organların yüzeyinde toplanarak onları dış etkenlere karşı koruyucu görev yapar.Bu nedenle yağların, her gün mönüde belirli miktarda bulunması gerekir.
Fazlası istenmiyen kiloları oluşturacağından, sağlıklı bir bireyin, yiyecekleri ile günde ortalama 40 gr. yağ alması yeterli ve zorunludur.
Afiyet Olsun :)
http://www.meralinmutfagi.com