Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '10

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Rabbim 'Halkalı' dedi

Rabbim 'Halkalı' dedi
 

Bu hizmeti bize ulaştıran herkese saygılar ve sonsuz teşekkürler.


Kayınvalideme on beş gün içerisinde yapılan tetkiklerden sonra ameliyat kararı verildi.Hepimiz için ,en çok da kayınvalidem için sürpriz bir karar oldu.Uzun zamandır sol göğüs bölgesi ile karın boşluğu arasında geçmeyen ağrıları vardı.Altı ay önce de anjiyo olmuştu;ancak anjiyo sonrası yapması gereken bazı işlemleri yapmamış geçici verilen dil altı hapı ile bugüne kadar gelmişti.Hâlbuki dil altı hapının damarı genişletmesinden başka tedavi edici bir yararı yokmuş kendisine.% 90 tıkalı bir damarla ve kalp krizi riski ile 6 ay geçirmiş.

Ameliyat kararını açıklayan doktor Pınar hanıma “ameliyatı erteleme” gibi birşeyler söylemek isteyen kayınvalideme yanıt bir hayli manidar oldu:’teyze,bombanın üzerinde yaşıyorsunuz,her an patlayabilir.Bomba patladıktan sonra geri kalacak parçalar ne sizin ne bizim işimize yarayacak’.

Özetle budur durumumuz.Tabi hemen tanıdık doktorlara karar iletildi.Farklı kalp cerrahlarına,kardiyaloglara gidilsin dendi.Acele etmeyin,bu kalp ameliyatı dendi.Ama ailece ameliyat olması konusunda görüş birliğine vardık.Bu kararda danıştığımız doktor yakınımızın telkinleri ve Halkalı’daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinin değerli doktorlarının ilgisi,bize sağladıkları güven önemli etken oldu.Rabbimiz ‘Halkalı’ demişti yani.

2004-2007 yılları arasında üniversite ve devlet hastanelerinde yaşadığım kötü anılarımın tamamını silen bir hastane ile karşılaştım.Düzen,disiplin,temizlik,güleryüz ve ilgi insanı şaşırtacak şekilde en üst düzeyde.Ağzım açık kaldı diyebilirim.

Katlarda üç ayrı bloklara ayrılmış ,her blokta bir tarafta hasta odaları bir tarafta hizmet odaları var.Hasta odaları tek kişilik.Bir blokta sadece bir tane iki kişilik oda var.Odalarda tuvalet,banyo imkanı var.Tuvalet kağıdı ve sıvı sabun sürekli takviye ediliyor.Odalar sürekli temiz ve hijyenik tutuluyor.Katlarda güvenlik üst seviyede.Bu bazen hasta yakınlarını şikayet ettirse de gerekli ve çok yerinde bir uygulama.Asansörler çalışıyor ve bekleme,yığılma olmuyor.Toplam 6 asansör koca hastanenin yükünü çekiyor.Özel hastanelerin kulakları çınlasın.Tekrar tebrik ediyorum.

Acil servisten polikliniklere kadar her yeri gezdim.Kan merkezinde ben dahil 8 kişi kan verdik.Her yer pırıl pırıl ve her noktada görevliler çok ilgili.Nerede o çileli hastane günleri nerede M.Akif Ersoy hastanesinin ultra lüks hizmet anlayışı.Demek ki oluyormuş.Demek ki yapmanın yanında denetimde işe yarıyormuş.Demek ki doğru yere doğru insanlar geldimi sistem yürüyormuş.

Pazartesi ameliyat oldu kayınvalidem.Salı saat 11 de yoğun bakım ünitesinden çıktı.3.gün sonunda her bayağı toparlandı.Cuma ya da Cumartesi taburcu edilebileceğini öğrendik.Sevinçliyiz bir taraftan,şaşkınız da.Herşeyin apar topar olması bir yana mükemmel işleyen bir sistemin de bize yardımcı olması şaşırtıyor insanı.

En önemlisi ne biliyor musunuz?Bıçak parası denen ve hasta ile doktorun arasını bozan çirkin unsur ortadan kalkmış.Ameliyatı yapan ekipten kimseyi tanımıyoruz.Ameliyat günü dayımız geldi “keşke ameliyatı yapan doktora birşeyler verseydik”dedi.Kendisine doktorları tanımadığımızı söylediğimizde şok geçirdi.Ama rabbimize ve doktorlarımıza güvenimiz tamdı.

Ancak ameliyatı yapan isimleri bende var.Bu isimlere kendim ve ailem adına ,kayınvalidem Sevim Anapa adına Başhekim Doç.Dr. İhsan Bakır’ın şahsiyetinde ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Güvenliğinden otoparkına,kan merkezinden acil servisine,hemşiresinden hastabakıcısına herkes teşekkürden fazlasını hakediyor.Uzm.Dr.Cafer Sadık Zorkun,Dr Pınar hanım,Dr Bilge hanım,hemşire Demet hanım sizlere de teşekkürler.

* * * * * * * * * * * * *

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar eğitim Araştırma Hastanesi bilgi için:

http://www.imaeh.gov.tr/index.php

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..