Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '07

 
Kategori
Konaklama / Ulaşım
 

Rahat hat

Rahat hat
 

Arkadaşlar, malumunuz büyük güne az kaldı. İstanbul yolcuları perona doğru yaklaşmaya başladı :). İzmir blogcuları ses vermediği için bir an evvel rezervasyon yaptırmam lazım. Ne olur, ne olmaz. Bunun için de küçük bir gezinti yaptım internette.

Bildiğiniz gibi en rahat ve çabuk yolculuk uçak yolculuğu. Eskisi gibi fiyatlar uçmadığı için de bir çoğumuzun ilk seçeneği oluyor.Online uçak biletlerini araştırırken neden olmasın dedirten bir link çıktı karşıma. Bunu da sizinle paylaşmak boynumun borcu oldu elbette.

Bilirsiniz, daha uçağa biner binmez elinizde cep telefonu ya da elektronik alet gören hostes soğuk bir bakış atarak ( ki aslında aptal mısın kardeşim demektedir içten içe ) " hanımefendi / beyefendi telefonunuzu kapatır mısınız lütfen? " deyiverir. Kapatmak için elinizde olduğunu söylemeye fırsat kalmadan o bakışın verdiği serinlikle kalakalırsınız. Çünkü çoktan bir başka bakış daha atmak için yola çıkmıştır.

Otobüslerde de durum farksızdır. Hele ki otobüsler daha da katlanılmaz bir hal almaktadır. Uçak hemen gideceğiniz yere götürür sizi, onun için de telefon ya da internet bağlantısı pek önem arzetmemektedir. Ancak otobüs yolculukları saatlerce teknolojiden uzak kalmanızı gerektirir ki, benim gibi sadece uyurken bilgisayarı kapalı olan biriyseniz yandığınızın resmidir.

Bir de işin ergonomik tarafı var tabii. Saatler süren yolculuğunuzun ardından mutlaka bir yerleriniz uyuşmuş olarak inersiniz araçtan. Her ne kadar şirketler artık rahat olduğunu iddia etseler de, o koltuklar her zaman rahatsızlık hissini yaşatmaya devam etmiştir. Uykunuz gelir, kolunuzu bacağınızı koyacak yer bulamazsınız. Koltuğu yatırmak istediğinizde de arka koltuktaki yolcu sizin dizlerinde uyumanıza müsaade etmiyorsa işiniz bitmiş demektir. Ya da benim gibi hala eski alışkanlıklardan kurtulamayan biriyseniz en rahat arabalarda bile arkadakini rahatsız etme kaygısıyla asla tam olarak o koltuğu indiremezsiniz.

Bir de yol arkadaşı meselesi var tabii. Bazen çok rahattır yol arkadaşlığı, hatta keyiflidir de. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan sohbet ederek varırsınız. Ama eğer o gün oldukça yorgun ve de gerginseniz, Murphy kanunu devreye girer. Yanınıza muhakkak bir sohbetsever ( şimdi geveze desem ayıp olacak ) oturur!!! Bir an evvel bilet kontrolü yapılsın da uyuyayım derken yanınızdaki sorular sormaya başlar.

- Hayırlı yolculuklar kardeş.

- Teşekkür ederim, size de.

- Yolculuk nereye?

( son otobüs yolculuğum Antalya olduğu için bu örnekten devam edeceğim)

- Antalya

Aydın' a gidiyorsa yaşadınız. İki saatlik bir yol çünkü. Ama nerde? Üstelik bir de siz sormadan söylediyse gideceği yeri, uykuyu filan unutun.

- Ne güzel, ben de Antalya' ya gidiyorum.

- :) hımm... ( iyi git ablası da ben uyucam yaaa)

...

- Neresinde oturuyorsun?

- (ühüü) Merkezdeyim.

Şimdi siz nerede oturuyorsunuz demem gerekiyor ama uyumak istiyoruum!!!

Zaten gerek de kalmaz.

- Ben de Güllükteyim. Senin neresi?

- ( hıaaa) Ben Lara' da oturuyorum.

- Ay ne güzel oldu oralar. Eskiden ( Allaaah! Yandık, eskiden diye başladıysa bittim bennn) yol geçmez bağ bahçeydi. Şimdi ... ( hatta ....................)

Falan filan işte. Açıkçası, onun uykusunun gelmesi için dua etmekten ya da duruma katlanmaktan başka çareniz kalmaz. İşte bu durumlar yüzünden de pek sevmem ben otobüs yolculuklarını.

Ama dedim ya, bir şirket haberi dikkatimi çekti ve inceledim. Gerçekten de bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmayı hedeflemişler ve pilot seferlerle başladıkları bu uygulama birinci yılını doldurmuş. Adı da RAHAT HAT.

Öncelikle cep telefonlarınızı kapatma kabusunu bitirmişler. Laptop kullanıcısıysanız internete bağlanabilmeniz için kablosuz internet sistemi hizmetini sunmuşlar. Veee.. Artık sizi kimse uykunuzdan edemez. Çünkü tekli koltuklar ve geniş alanlar var. Koltuğunuzu dilediğiniz gibi yatırma özgürlüğü! Uçak konforunu karayoluna taşımışlar yani. Eğer business class tercih eden biriyseniz ya da ikramlara doymuyorsanız onun çözümünü de sunuyorlar. Çeşitliliği artırmışlar.

Bilirsiniz, normalde eğer muavin insafa gelir de bir vcd / dvd takarsa ve tabii onunla sinema zevkleriniz uyuşuyorsa tv izleyebilir, ya da tv izlemek istemiyor müzik dinlemek istiyorsanız, yine muavinin güzel bir müzik yayını yapmasını umudeder ve yayının en sevdiğiniz şarkıda kesilmesine seyirci olmak zorunda kalırsınız. İşte, rahat hat yolculuklarında böyle bir sıkıntı da yaşamıyorsunuz. Çünkü 50 kanallı bir uydu sistemi sayesinde dilediğiniz televizyon kanalını izleyebiliyor ve dilediğiniz türde müzik dinleyebiliyorsunuz.

Bütün bu özelliklerin yanında araçlar da son derece lüks ve güvenli. Son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan araçlar sadece şirkete özel yapılmış.

Ben tabii bütün bunları düşününce ve ücretin de normal fiyattan sadece 10 YTL fazla olduğunu görünce neden olmasın dedim ve hemen rezervasyonumu yaptırdım. Gece bir oturacağım koltuğuma, oooh! Uyuyana kadar dilediğimi yapacak, dilediğim zaman uyuyabileceğim. Gözümü açınca da İstanbul' dayım Allah' ın izniyle.

Şimdilik bütün bildiklerim bunlardan ibaret. Bakalım, deneyip göreceğiz. Eğer bu kadar konforluysa gerçekten amacına hizmet edecek demektir. Çünkü bildiğiniz gibi, firmaları daha iyi hizmet vermek için harekete geçiren şey rekabet. Ve rakipleri de oldukça güçlü. Uçuş firmaları. Biletler ucuzlayınca herkes uçmayı tercih etmeye başladı. Bu yüzden onlar da artık müşterilerini geri kazanmak için uçak konforu yaşatmak zorundalar. Eğer gerçekten dedikleri kadar iyilerse, neden olmasın?

Tabii siz şimdi şirketin adını merak ediyorsunuz. Yok anacım, oturmuşum sabah sabah mis gibi yazı yazmışım; reklam içeriyor diye yayından kaldırtamayacağım vallahi. :) Bir zahmet Google' dan rahat hat yazarak karşınıza ilk çıkacak olan şirketin linkini tıklayın lütfen.

Hepinize şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum arkadaşlar. Ne ile gelirseniz gelin ama gelin. Sevgiyle kalın...

NOT: Uyucam, anacım gibi imla hatası olan sözcükleri bilerek öyle yazdığımı belirtirim :))

NOT2: Yazıyı yazdıktan sonra daha bile güzelini keşfettim. Bizi şu meşhur uçak konforunu yollara ilk taşıyan firma PATRON a gözatsanız iyi olur. ( Ne diyeyim daha, patron işte :)) )

Ferdi' ye daha para lazım, unutmayın:) : http://biryardimeli.bz.tc

 
Toplam blog
: 132
: 2482
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Dünyayı, yaşamayı ama adam gibi yaşamayı, arkadaşlığı, dostluğu ve en önemlisi çocuğumu, müziğimi..