Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '11

 
Kategori
Deneme
 

Rebırth / Yeniden doğuş

Rebırth / Yeniden doğuş
 

Düşünceler sarmıştı gene beyninin içini. Oysa kaç gece düşünmüş ve karar vermişti hayallerini bırakmaya yani futboldan kopmaya? 

Ama duydukları çok farklıydı. Neden vazgeçmişti futboldan, hayallerinden? Takımı X ligde son maçta küme düşmemeye oynuyordu ancak son saniyede penaltı yapmış ve takımı o golle küme düşmüştü. Yıkımı yaşamıştı X takımı. 18-19 yaşındaki gençlerin hayalleri yıkılmıştı. 

Ancak sonradan öğrenmişti herşeyi, sonradan farkında varmıştı herşeyin. Dostları yaptığının büyük hata olduğunu, bırakıp kaçmanın kendisine yakışmayacağını, insanların ondan daha öğreneceği çok şey olduğunu söylemişlerdi. Bugüne kadar takımına neler kattığını, ne maçlar ne başarılar kazandırdığını, kaç genci takıma kazandırdığını hatırlatmışlardı. Ama bir yandan da düşünüyordu takımda başını 2.kaptanın çektiği bazı oyuncuların kendisine söyledikleri üzere genç oyuncularla konuştuklarını, gençlerin yıkıldığını ve bunun sorumlusunun takımın kaptanı yani kendisi olduğunu. Bu onu her defasında yıkıyordu. 

Ancak dostları sayesinde öğrenmişti gerçeği. Meğerse kardeşim, dostum dediği 2.kaptan kendisini içten içe çekemiyor 1.kaptan olmak istiyordu. 

Ne yapmalıydı? İntikam mı almalıydı? 2.kaptanın yaptığını öğrendiği şeyleri takım yöneticilerine ve gençlere anlatıp onu takımdan uzaklaştırmalı mıydı? Ama bu riskliydi. Çünkü 2.kaptanın iyice çirkefleşmesi olasıydı. Düşünmeye başladı. Takımı yeniden toparlamak için yeniden girmeyi düşünüyordu. Ancak 2.kaptan sürekli sorun yaşatacaktı bunu biliyordu. 

O günlerde hiç beklemediği bişey oldu. Takımın yöneticileri takımın artık yeni bir yapılanmaya gireceğini ve kendisinin takımın abisi olduğunu, kendisini yurtdışına antrenörlük eğitimine göndereceklerini sezon başında da takımı kendisine emanet edeceklerini söylediler. Önce cevap veremedi çok heyecanlanmıştı. Düşünmek için zaman istedi. Dostları ile görüştü hepsi bunun mükemmel birşey olduğunu, bugüne kadar takımına kattığı şeylerin sonunda hakettiğini söylediler ve sonunda ikna ettiler. 

Umudun tükendiği anda doğan güneş, yepyeni umut tohumlarının filizlenmesini sağlamıştı 

Şimdi ne mi yapıyor? 

Gel zaman git zaman yaz döneminde antrenörlük eğitimini tamamladı, takımının başına geçti. Yaşı genç olsa da düşünceleri eskimiş, artık takıma bişey vermeyen oyuncuları gönderdi. Paf takımdan yıldızlar çıkartmaya başladı. Sezona iyi başladılar. Şuanda da şampiyonluk favorileri arasında gösteriliyor X takımı. 

 
Toplam blog
: 9
: 491
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Yüksekokul mezunuyum. Çevremde sorgulayan, mantıklı düşünebilen, eğlenceli olarak bilinirim. Sonuna ..