Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '20

 
Kategori
Kitap
 

Recep Yazıcıoğlu

RECEP YAZICIOĞLU

       Recep YAZICIOĞLU 8.Eylül.2003 tarihinde vefat etti. Yani aradan 16.5 yıla yakın zaman geçmiş. Unutulmak şöyle dursun, halen hatırlanan hakkında kitaplar yazılan, tezler hazırlanan ulu insan. Neden unutulmadı. Çünkü, Hak’kını, halkını ve vatanını gerçek manada sevdi ve sevdirdi. “Değer verene değer verilir” misali O’nun değer verdiği halkı da onu unutmadı.

     Geçtiğimiz günlerde bu çalışmalara bir tanesi daha katıldı. Aslen Vali beyin daha önce kaymakamlık yaptığı Çorum Sungurlu’lu olan, Trakya Üniversitesi öğretim üyesi  Dr. Emre  Akcagündüz, doktora tezini Recep Yazıcıoğlu üzerine yaptı. Çalışmasını da zaman kaybetmeden kitap haline getirdi.

     Çalışmada daha önce kaleme aldığım” Hizmetkar Lider Recep Yazıcıoğlu” ve  “Recep Yazıcıoğlu’nun liderlik sırları”(Yeni baskını bugünlerde merakla bekliyoruz) kitaplarıma da yer verdiğinden ilgi ile kitabı okudum. Araştırmanın en önemli yönü, valinin beraber çalıştığı 30 kaymakam ve vali ile röportajlar yapılarak idareciliği hakkında fikir edinmeye çalışılmış. Okurken Tokat hakkında ve vali hakkında yeni çok şey öğrendiğimiz bu röportajlarda Tokat’ta çalışmış kaymakamlarda var.

      1988-1992 Turhal Kaymakamı  Ata  Aksoy, 1987 kaymakam  adayı Osman Tural, 1984-1986 Erbaa Kaymakamı  Vahit Abbasoğlu, 1986-1989 Hukuk İşleri Müdürü Özgür Aydın Özmen, 1984-1985 Niksar kaymakamı  Nazmi Kahraman, 1985- 1987 Niksar Kaymakamı  Dündar Gültekin, 1986-1988 Reşadiye Kaymakamı  Fatih Sinan Yağsan, 1987 Kaymakam  adayı Mustafa Çek, Eski Yozgat Valisi  Kemal Yurtnaç,  İrfan Balkanlıoğlu, Turan Atlamaz, Orhan Öztürk röportajlarda vali hakkında geni ve doyurucu bilgiler veriyor. Hepsini de zevkle okudum.

      30 yönetici özetle Vali beyi kişilik ve idarecilik olarak:

      -Asla kin beslemeyen

      -Yetki devri veren halkına ve alt kademelere güvenen

     - İnsanlara ve halkına sonsuz sevgi duyan güvenen bunu da zarar görme pahasına yapan 

     -Tarafsız olarak insanlara hizmet eden

      -Vatanını karşılıksız seveni, sağlık ve eğitim sorunu kalmayan bir ülke için çalışan

     - Dinine bağlı ama asla dini kullanmayan ve istismar etmeyen 

      -Mesai saatine bakmadan çalışan ve insanları dinleyen milletin ayağına giden

    -Az yiyen, az uyuyan ama gerçekleri konuşan

     - Sözün doğrusunu söyleyen ve doğru söyleyen, doğru işler yapanı asla engellemeyen ve teşvik eden. Emrini yerine getirmeyenler doğru işler yapmışsa asla kızmayan ve kin besleyemeyen 

      -Engelli ve yaşlı inanları seven ve onların meslek sahibi olması için çaba harcayan

        Kitapta çalışma arkadaşları çok güzel ve özel anılarını da anlatmışlar. Vali beyi farklı gördüklerini de, yanlış gördükleri davranışlarını da anlatmışlar.

       Emre bey de bizim gibi yeni nesillerin Vali beyi pek tanımadığını ve yeni nesillere özellikle kaymakam ve kaymakam adaylarına ve gençlere anlatmamız lazım olduğunu belirtiyor. Bu yüzden ben de elimde olan “ Recep Yazıcıoğlu’nun liderlik sırları” kitabımızı gittiğim yerlerde Kaymakam ve Valilere hediye ediyorum. “Bu kitabı alında ilçenizde ilinizdeki  yerel yöneticilere ve gençlere armağan edin” tavsiyesini de unutmadan .

      Dr.Emre  Akcagündüz’ü bu çalışmasından  dolayı kutluyorum.         

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..