- Kategori
- Futbol
Rekortmen Fenerbahçe...

Fenerbahçe rekorları altüst ederken, ne yazık ki medya tarafından hak ettiği şekilde ödüllendirilmiyor.
Viktoria Plzen’i zor da olsa eleyerek UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe bir rekor daha kırdı.
Fenerbahçe takımı bir sezonda 60 resmi maç barajını geçen ilk Türk takımı olmayı şimdiden garantiledi!
2012-13 sezonuna Galatasaray ile TFF Süper Kupa maçı oynayarak başlayan Fenerbahçe, Süper Lig’de 25, Ziraat Türkiye Kupası’nda 8, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 14 maç oynadı.
Bu güne kadar toplamda 48 resmi maç oynayarak, sezonu ne kadar yoğun geçirdiğini gösterdi.
Bu kadar yoğunluk arasında, Fenerbahçe’nin kadro derinliği bile maç trafiğinde zaman zaman yetersiz kaldı.
Bir yandan cezalılar, bir yandan sakatlar Fenerbahçe’yi zaman zaman zorladı.
Gelelim Fenerbahçe’nin bundan sonraki maçlarına:
Fenerbahçe’nin önünde oynayacağı 9 Süper Lig maçı dışında, 2 Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçı ve UEFA Avrupa Ligi’nde çıkacağı 2 çeyrek final maçı daha bulunuyor.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne çeyrek finalde veda etse bile sezonu 61 maçla tamamlayarak rekor kıracak!
Fenerbahçe, Avrupa’da yarı finale yükselirse maç sayısını da 63’e çıkartarak rekorunu geliştirecek.
Türkiye Kupası ve UEFA’da final oynarsa maç sayısını 65’e çıkartarak, erişilmesi çok zor bir rekorun sahibi olacak.
Şöyle geçmişe bir bakarsak; Türk futbol tarihinde bir sezonda en fazla maçı 1999-2000 sezonunda 58 maçla Galatasaray oynamış. Galatasaray o sezon 34 lig, 5 Türkiye Kupası, 17 Avrupa kupası maçı, 2 TSYD Kupası, 1 UEFA Süper Kupası maçı oynamıştı. Beşiktaş ise 2010-11 sezonunda 58 resmi maça çıkmıştı.
Sözün özü; Fenerbahçe bir sezonda 61 maç oynamayı garantileyerek, tüm rekorları şimdiden alt üst etti!
Bu arada Fenerbahçe kazanmaya devam ederken, bundan ülke futbolu da kazanmaya devam ediyor.
Fenerbahçe kendisini UEFA Şampiyonlar Ligine sokmayan Mehmet Ali Aydınlar Federasyonuna da mesaj göndermeyi ihmal etmiyor.
Eğer Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligini alırsa, kupayı Mehmet Ali Aydınlar, vekili Lütfü Arıboğan ve Hukuk Danışmanı İlhan Helvacı’ya armağan etsin(!)