Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '07

 
Kategori
Müzik
 

Remember Shakti

Remember Shakti
 

İTÜ Müzik Bilimi Kulübü’nden size daha önce bahsetmiştim. Ve bu kulübün etkinliklerinden sizi haberdar edeceğimi de söylemiştim. İşte kaçırılmaması gereken bir performans gösterimi ile 14 Mart 2007 İTÜ TMDK BİSED Salonunda (Saat: 13.00–14.00 Maçka) ve 21 Mart 2007 İTÜ Kültür ve Sanat Birliği Küçük Salonda (Saat: 13.00–14.00 Maslak) iki yarı gösterimiyle İTÜ Müzik Bilimi Kulübü size kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Üstelik ücretsiz.

Remember Shakti. Saturday Night in Bombay, Verve Records, 2001.

Beş usta icracının oluşturduğu “Remember Shakti” (Shakti’yi Hatırla), performans tarzı ve repertuarlarına göre, caz ve Hint müziği sentezini yapan bir “world” müzik grubu. Grubun çoğunluğu Hint kökenli olan üyeleri ise şöyle:

(İskoçyalı) John McLaughlin (gitar)

Zakir Hussain (tabla)

U. Srinivas (mandolin)

Shankar Mahadevan (vokal)

V. Selvaganesh (kanjira, ghatam, mridangam)

Grubun ismi, John McLaughlin’in 1970’lerde oluşturduğu Hint ve Batı müziklerinin iç-içe geçirilmiş, akustik icra tarzını benimseyen “Shakti” grubundan doğmuş. Shakti kelimesi Hint felsefesinde önemli ve yaygın bir yeri olmasına rağmen, kısaca ‘yaratıcı kadın gücü’ ya da ‘tanrıça’ olarak biliniyor. Grup, bugünkü üyeleriyle aktif olarak çalışmalara 1997 yılında başlamış. Günümüze kadar birçok konser, etkinlik ve festivale başarılı imzalar atan ‘Remember Shakti’nin, üç albümü ve konser görüntülerinden derlenen iki videosu var. “Saturday Night in Bombay” (Bombay’de Cumartesi Gecesi) bu videolardan biri. Görüntüler 2000 yılında Fransa’da yapılan caz festivalinden derlenmiş. Toplam 55 dakika olarak hazırlanan üç ayrı performans, geleneksel caz ve klasik Hint müziğinin güçlü ve enerjik bir bileşkesi. Mistik olduğu kadar, cesur ve çıplak doğaçlama bölümleri, özellikle performans deneyimi açısından izlenmeli...

14 Mart 2007 de ki gösterimi kaçırmış olsanız bile 21 Mart 2007 de ki gösterimi kaçırmayın derim…

Blognot: İTÜ Müzik Bilimi Kulübü’ne ve Esra Karaol’a teşekkür ederim.

Blognot 2: Annemin son yazısı yayında. İşte kaçırılmayacak bir fırsat daha :) http://blog.milliyet.com.tr/suzan

 
Toplam blog
: 47
: 2023
Kayıt tarihi
: 29.07.06
 
 

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı “Piyano” ve “Kompozisyon ve Orkestra Şefliği” ..