​ Resmen, turistlere "gelmeyin" diyoruz! / Kültür Turizmi / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '12

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Resmen, turistlere "gelmeyin" diyoruz!

Resmen, turistlere "gelmeyin" diyoruz!
 

Bitimsizdir İstanbul'un kazı çalışmaları. Her gün ayrı bir sokakta, her gün ayrı bir güzergahta ya bir su kanalızasyonu kazılır, ya yere döşenmiş elektrik şebekesinin arızası nedeniyle kazı yapılır veya doğalgaz arızası giderilmesi için yollar kapanır kazı yapılır. Kazısız geçtiği bir gün göremezsiniz İstanbul'da.

Her Belediye Başkanlığı döneminde bu kazılar kısırdöngü şeklinde günümüze kadar maalesef devam etmektedir.

Çarpık şehirleşme ve yoğun göç nedeniyle alt yapı çalışmaları istenilen düzeye bir türlü ulaşılamamıştır. Mega Kent İstanbul'un bu bitmeyen sorunlar için sadece mevcut yönetimi sorumlu tutmak haksızlık olur diye düşünüyorum..

Öte yandan güzel şeyler de olmuyor değil İstanbul sokaklarında. Cadde ve sokak yenileme çalışmalarında kayda değer yenilikler gözle görülür boyutlarda öne çıktığını görmekteyiz. Zira yapılan çalışmalar uzun süreli değil, ortalama 5-6 yıl gibi kısa sürelerde tekrarlarının düzenlenmesi genel bütçe açısından düşündürücü olmaktadır. Oysa Avrupa ülkelerinde alt yapı çalışmaları en az 20 yıl öngörülerek yapılmaktadır.

Neyse, biz yapılan çalışmaların ekonomik boyutlarına fazla girmeyelim.

Dün, Turistlerin yoğun olduğu bölge Sultanahmet meydanını gezerken adeta inşaat şantiyesi görüntüsüyle karşılaştım. Alanın havuz bölgesinin etrafı teneke saclarla kapatılmış, Topkapı sarayına giden yoldaki Arnavut taşlar yenisi döşenmek üzere sökülmüş ve iki kişinin zor geçebileceği bir güzergah haline getirilmiş. Turistler hengameli şekilde 3.Ahmet çeşmesini dolanarak tozlu yollardan Topkapı sarayına geçtiklerini gördüm.

E, be adam, iyi, güzel.. yenileme çalışmalarını anladık da, zamanı mı şimdi diye sormazlar mı adama.. Turizm mevsiminin başladığı bu dönemde yeniliğin sırası mı şimdi? Şubat-Mart-Nisan aylarında bitirilemez miydi? Resmen döviz getiren turistlere işgence!.. Bu projenin bir planlaması, bir öngörüsü yok mudur?

Bir türist, gelecek yıl bir turist daha demek değil midir?

Yazık, çok yazık!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..