Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Revizyon Burun Estetiği

Revizyon Burun Estetiği
 

Maalesef bazı bayan ve erkekler burun estetiği ameliyatı sonrası farklı nedenler ile ikinci hatta üçüncü kez burun estetiği yaptırmak zorunda kalabilir.Peki neden burun estetiği olan birisi revizyon ihtiyacı duyar diye düşüne bilirsiniz. Aslında bunun cevabı oldukça basittir. Burun ameliyatı sonrası buruna verilen şekil beklentiyi karşılamaz hatta hastalar eski burnunu bile arar.

Ameliyat sonrası burun yapısından memnun olmayan hastalar şuna dikkat etmeli. İşlem sonrası burnunda net bir sorun mu var. Yani aynaya baktığında ya da insanlar gördüğünde operasyon sonrası burun yapısında bir kusur mu görüyor yoksa burun yapısı düzgün ama minimal detayların oluşturduğu kusurlar mı var.

Bu cevaba vardıktan sonra şunu bilmenizi isterim ki ufak tefek ya da minimal kusurlar insan burnundaki hatta genel itibari ile insan fiziğinde olabilir. Eğer bu minimal sorunlar sizin için çok önemli ise rahatlıkla düzeltile bilir. Ancak ben bunu tavsiye etmem çünkü kusursuzluk aslında güzel değildir.

Bu yazımı hayla okuyorsanız demek ki minimal kusurlardan daha çok ameliyat sonrası daha ciddi dışarıdan burundaki sorunun rahatlıkla belli olduğu guruba giriyorsunuz demektir.

Burun estetiği olan bir insan burun yapısından neden memnun olmaz? Mantıken düşündüğümüz zaman ameliyat sonrası burun yapısının doğuştan olan burun yapısından daha iyi olması gerek ama ne yazık ki bu durum her zaman geçerli değil çünkü doğuştan gelen burun yüz ile ne kadar uyumsuz olsa da yinede doğal bir uyum vardır. Oysa Daha sonra işlem gören bir burunda bu geçerli değildir.

Aklınıza ideal burun nasıl olmalı diye bir soru gelebilir. Bir burunun ideal olarak tabir edebilmesi için kemik ile kıkırdak yapısının bir uyum içerisinde olması gerekir.

Burun estetiği ameliyatlarında en önemli nokta burnun işlevsel itibari ile solunum görevini gören bir organ olduğunun unutulmamasıdır. Eğer işlem sonrası burnunuzda tıkanmalar oluyorsa mutlaka neden sorusunu sormanız gerekir. Eğer ameliyat sonrası nefes alma da sorun yaşıyorsanız bunun iki nedeni olabilir. Bunlar; Operasyon öncesi zaten nefes alma problemi yaşıyordunuz ve işlem esnasında bu problem tedavi edilmedi ya da işlem esnasında solunum yollarına zarar verildi. Bu iki neden den dolayı da solunum yollarında tıkanıklık meydana geldi.

Operasyon sonrası şunu da bilmenizi isterim ki burun estetiği ameliyatınız başarılı da geçse bir kaç ay burnunuzda tıkanıklık olması gayet doğaldır. Makalemizde bahsettiğim burun tıkanıklık operasyon sonrası burundaki tıkanıklığın 5 – 6 ay sürmesine rağmen tıkanıklığın geçmemesidir. Operasyon sonrası burnunuzda kanama, kuruma v.s oluyor ise operasyon sonrası bir problem olduğu göz önüne alınmalıdır.

Op.Dr.Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..