Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '17

 
Kategori
TV Programları
 

Reytingleri düşen diziler!

Reytingleri düşen diziler!
 

Beklentiyi Karşılayamadılar!


Sezonun kapanmasına az bir süre kala bazı dizilerin reytingleri oldukça düşmüş durumda. Özellikle Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek , Fahriye Evcen gibi sektörde isim yapmış dev oyuncuların dizilerinin beklenen reytingi alamaması hatta düşük reytingleri yüzünden yayından kaldırılması sektörde soğuk duş etkisi yarattı.

Şimdi gelin son zamanlarda reytinglerde düşüş yaşayan dizilere bir göz atalım:

1 – Cesur ve Güzel:

Başrollerini Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ’un paylaştığı dizi beklenen reyting oranlarını alamadığı için 22 Haziran’da Final Yapacak. Dizi son bölümü ile Total de : 3.65 reyting ile 8. Sırada Ab de : 5.61 reytingle 3. Olabildi. Kıvanç Tatlıtuğ’un dizisi 3 reytingler alınca sektör bence hala şaşkınlını atamamıştır. Kıvanç’ın Kurt Seyit ve Şura dan sonra bu dizisi de tutmayınca ister istemez acaba popülerliğimi düştü diye soruyor!

2 – Bodrum Masalı:

Başrollerinde Timuçin Esen , Şevval Sam , Nejat İşler, Hilmicem İntepe, Dilan Çiçek Deniz Alperen Duymaz gibi isimlerin olduğu dizi Kanal D ye son dönemde zarar üstüne zarar ettiriyor reytingleri ile. Yerlerde sürünen reytinglerine rağmen dizi devam ediyor. Kanal D  4 reyting bile alan dizilerini bitiren bir kanal çünkü çok güçlü milyonların izlediği bir kanal olduğu için 5 reyting altı dizilerini bitiren bir kanal. Durum böyle olunca insan sormadan edemiyor ‘’ baba bu dizinin torpili nereden ya!!’’ diye…  Gerçekten bu rezil reytinglerle bu dizi nasıl devam eder insanın aklı amıyor.

Dizi son bölümü ile Total de : 2.40 reyting ile 21. Sırada AB de : 2.66 reytingle 11. Sırada yer alabildi. Share oranları ise içler acısı.Dizinin yeni sezonda ya da yaz sezonunda devam edeceği konuşuluyor ama bu rezil reytinglerle devam etmesi zor gibi…

3 – Bu Şehir Arkadan Gelecek:

Başrollerinde Kerem Bursin , Gürkan Uygun , Leyla Tuğutlu ‘nun olduğu dizi kelimenin tam anlamıyla bu sezonun en vasat işi. Reytinglerde başladığı günden itibaren bekleneni veremeyen dizi şu sıralar dibe vurmuş durumda. Dizide Kerem Bürsin’in itici tavırları bozuk Türkçesi bence projenin sonunu getiren unsurlar oldu. Şuna da anlam veremiyorum bu ülkeden ekmek yiyorsan Türkçe öğreneceksin adam gibi her dizide bir kulp bulunsa da senaryo gereği Bürsin’in bozuk Türkçesine bu olay nereye kadar gidecek?

Dizi son bölümü ile Total de : 2.13 reyting ile 24 sırada Ab de : 2.41 reyting ile 20. Olabildi.Share oranları ise yerlerde sürünüyor. Kerem Bursin’in ses getiremeyen 2. Dizisi oldu bu açıkçası ben kendisinin bozuk Türkçesini  duymak istemiyorum hal ve tavırları da bizim millete çok ters bu gidişle daha çok dizisi tutmaz… Dizinin final yapacağı söyleniyor…

4 – İsimsizler :

Başrollerinde Uğur Güneş , Bülent Akış , Volkan Keskin gibi isimlerin olduğu Askeri dizi ne yazık ki bekleneni veremedi. Reytingleri sıkıntılı olan dizinin yeni sezonda devam edip etmeyeceği merak konusu.

Dizi son bölümü ile Total de :4.09 reyting ile 10. Ab de : 3.92 reyting ile 7. Sırada yer alabildi…

Çetin Kaya

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..