Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Rijkaard dönemi

Rijkaard dönemi
 

Büyük usta imzalıyor.


Cimbom sonunda uluslararası, disiplinli, Avrupa futbolunu iyi bilen ve dünyanın klas teknik direktörlerinden birini aldı. Tabii ki bir Galatasaraylı olarak buna ençok sevinenlerden biri benim. Rijkaard Barça'ya çok şey kazandırdı. Aynısını bize de yapabilir. Bunun için kaliteli olan kadromuzu Avrupa standartlarının seviyesinden düşmeyerek geliştirmeliyiz. Yani artık en ufak pürüz bile olmamalı. Carrusca gibi, Ismael Bouzid gibi transferler yapmamalıyız.
Rijkaard benden daha iyi bilir tabii ama ben kendi kafamda bir gidecekler/gelecekler/ tablosu oluşturdum.

Gidecekler: Linderoth, Lincoln (ilk gelen teklifte gitmeli), Mehmet Güven, Volkan Yaman, Hasan Şaş, Orkun Uşak ve Aykut Erçetin satılmalı.

Gelecekler: Kalecimiz Leo Framco yeterli ama, yine de yedekleri güven vermiyor; Ufuk Ceylan, Forvette her ne kadar Nonda form tutmuş olsa bile ya Sercan ya Sezer, Linderoth gitmeden bir Van Bommel alınabilirse alınmalı ve Linderoth gitmeli, İyi bir sağ bek Hamit ya da Gallas alınmalı. Galatasaray transfer bitti diyor ama daha çok transfere ihtiyacı var.


Bence önümüzdeki sene bir Avrupa kupası gelir zorlanırsa ikinci kupa, yani süper kupa da gelir. Ama eğer bu takım ruhla, kalple oynarsa 5 kupa birden gelir.

O ruh, o kalbi ben pek iyi bilirim, her ne kadar o dönemlerde daha bebek olsamda. Frank Rijkaard! ın eski takımı Barcelona'yıda yenmişti bu takım. Ki o zaman yalnızca Hagi vardı star olarak. Ama o takımda herkes bir star oldu.
Herkes yürekle oynadı. Hele bir düşünün, dünyaca ünlü bir yıldızı kadromuza katsak, bir de üstüne ona cimbom ruhunu aşılasak, yürekle oynatsak ne olur? İşte o zaman karşımızda şimdi ki Manchester United bile Barcelona bile
C.Ronaldo'lu, Kaka'lı Real Madrid bile duramaz.

Ama sadece transfer yapıp onlara Galatasaray ruhunu aşılamakla olmaz. Elimizdeki ruhlu oyuncular da tekniklerini geliştirmeli, oyunlarını ilerletmeli ki takım ekonomik açıdan zarara uğramasın, cebinde kalan parasıyla alınan oyunculara ücretlerini ödesin. Bunlara ek olarak da Hakan Şükür gibi, Arda Turan gibi, Bülent Korkmaz gibi altyapıdan oyuncu yetiştirirsek tam bir takım oluruz. Ki biz Avrupada bunu yapan sayılı kulüpten biriyiz. Ajax, Barcelona ve biz bu işi iyi yapıyoruz ama bizde son yıllarda ciddi bir düşüş var. Altyapı oyuncularından yetenekli ve zeki olanlarını A takıma çağırmalıyız. Sadece zeki ya da sadece yetenekli olanlar işe yaramaz. Zaman zaman ikisine de sahip olamayan oyuncular bile çıkıyor karşımıza.


Hem bir Galatasaraylı futbolcunun özel hayatına da dikkat etmesi lazım. Yeni transfer Keita hakkında bir çok şey yazıldı, çizildi. O ise imza töreninde cevabını verdi. Sonuç henüz belli değil. Ligin başlamasıyla beraber göreceğiz.
Onun için söyleyeceğim ise, harika bir futbolcu olduğu, inanılmaz bir hızı ve tekniği var. Sağ kanadı siler süpürür. Ama sağ kanatta oynarsa eğer. Elano Blumer ise müthiş bir frikikçi. Her top doksan. Artık uzun zaman sonra takımda bir frikikçi zenginliği var; Arda, Kewell, Elano, Keita. Bilmeyenler için söyleyelim. Keita frikikleri Carlos gibi düzgün ve yerden sert vuruyor. Elano ayrıca çok zeki ve tekniği, top kontrolü, gol vuruşları etkiloi bir orta saha. Bu oyuncuları bazı milli maçlardan izleyebilmiştim. Bir Arjantin-Fildişi maçında Keita'yı görmüştüm ve
gerçekten beğenmiştim. Elanoyu da Brezilya-Estonya maçında izleyebildim.


Etrafımda ailem dışındaki insanların çoğu Arda'nın Avrupa'ya gitmesi gerektiğini söylüyor. Bence Arda jübilesini yapana kadar Galatasaray'dan başka hiçbir takımda oynamamalı. Belki Arda'ya haksızlık olur, yetenekli çocuk, gitsin Avrupa'ya, orayı da görsün, burda harcanmasın diyeceksiniz. Ama Galatasaray zaten bir Avrupa ekibi, ayrıca Avrupa'da bulunan kaliteli kadrolar Rijkaard geldikten sonra bizde de olacak. Hem kim Arda'ya Galatasaray'dan çok sevgisini gösterir. İlerde jübilesini yaptığında kim bu kadar saygı gösterir. Ayrıca dediğim olursa zannedersem Galatasaray'dan başka bir takımda forma giymemiş tek futbolcu olarak tarihe geçer Arda. Galatasaray formasını futbol hayatı boyunca giyerek böyle bir gurur yaşamaktan güzel bir şey olabilir mi? Aynı düşüncelerim Mehmet Topal için de geçerli gitmesin, kalsın, efsane olsun. Belki Arda kadar büyük değil ama, yine de kalırsa çok büyük bir yetenek elden gitmemiş olacak.


Gelelim gençlere : Emre Çolak, çelimsiz yapısına rağmen çok yetenekli, müthiş bir tekniği var. Ben ilerleyen zamanlarda onun Arda'dan daha iyi olacağına inanıyorum. Bekleyin ve görün. Hem mevkiisi de Türkiye'de az bulunan ve Galatasaray'ın da bulmakta zorlandığı mevkiilerden. Forvet arkası, bulamadıkları için Arda'yı oynatacaklardı. Alın size forvet arkası. Hemde gelecek için. Serdar Eylik, çok iyi çalım atıyor, pasları yerinde, kimse onu tutamıyor. Sabri'den iyi sağ kanat olduğu kesin. Hem Türkiye'nin gelecek vaat eden futbolcularından biri. Erhan Şentürk: Henüz değil 11'de, Galatasaray'da oynayacak kapasitede bile değil. Geçen sezon göze girdi ama bu sezon etkisiz. Ya satılmalı ya da kiralanmalı. Aydın Yılmaz: Bundan önce onun hakkındaki görüşlerim farklıydı ama, son maçlardan sonra beni haksız çıkardı. Diğer gençlerden Murat Akça, Semih Kaya gibi isimlerse yine gelecek vaat edenlerden. İnşallah Rijkaard onları değerlendirir.


Son olarak da teknik direkdörümüz Frank Rijkaard, yardımcısı Johan Neeskens, kaleci antrenörü Nezihi Ali Boloğlu, bütün Galatasaray yönetimi ve Başkan Adnan Polat, Haldun Üstünel, sağlık ekibi, ve bütün takım kadrosuna başarılar dilerim.
 
Toplam blog
: 30
: 819
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1998 Adana doğumluyum. Basketbol ve futbolu iyi oynadığımı söylerler. Burada tüm konular hakkında dü..