Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '19

 
Kategori
Felsefe
 

Ritmimiz Hayatın Ritmi Olsun

Güneş koşarak mı doğuyor, biz niye koşuyoruz? Yürüsek gitsek hayat yollarında, düz ovada nehirlerin akışı gibi, şırıl şırıl gürül gürül.

Hayatın acelesi yoksa bizim de olmasın, zamanın saati ileri aldığını gördünüz mü? Güneş batmadan uyumam, doğmadan uyanmam.

Zamanı işine geldiği gibi kullanamazsın çünkü o istediğin gibi ayarlayabileceğin bir saat değil. Ha olur mu olur, geceye uyanır gündüze uyur dağlarda çiçeklerin açıp solduğunu göremezsin ama.

Şunu bileceksin; yeryüzü düzenlerini birileri işine geldiği gibi yapmış. Onların işine geliyor ama belki senin gelmiyor. O zaman ne yapacaksın sabahın köründe zır zır öten çalar saati kaldırıp atacaksın; “kimse beni uyandıramaz ben kendim uyanırım”

Kendin uyanacaksın tabi ne demekmiş saatle kalkmak!

“İşlerimiz güçlerimiz kalır” Senin hayatını işlerine güçlerine göre ayarlayan düzenlerin sahiplerine destek verirsen… İşini gücünü senin hayatına göre düzenleyecekler; sistem bu, diğer hepsi kölelik.

Hayata göre yaşayacağız, fırtınada gezmeye gidilir mi? Hızımız da hayatın hızıyla aynı olacak. Bir yere yetişme diye bir konumuz olmayacak. Bir şeyi kaçırmayacağız. Dinlenme diye bir şey var çünkü yoruluyoruz. Yorulmak da saçma dinlenmek de, niye yoruluyorsun; çünkü hayata yetişmek için koşmak zorundaymışsın. Kerim Korkut diyor ki hayat beni bekleyecek!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..