Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Roboski (Uludere) katliamı unutulmayacak

Roboski (Uludere) katliamı unutulmayacak
 

Roboski (Uludere) katliamı bu toprakların tarihine yazıldı bir kere. Unutulmaz! Diğerleri gibi Roboski de katliamlar tarihinde hep var olacak ve hatırlanacaktır.  

Ne kadar üstü örtülmeye çalışılırsa çalışılsın katliamlar, idamlar, acı ve öfke bu toprakların özüne işledi, tarihten temizlenmez artık.

Roboski’de  28 Aralık 2011’de, 17’si çocuk 34 Kürt vatandaşımız, katırlarıyla kaçağa gidiyordu ve PKK'lı sanılarak savaş uçakları tarafından üzerlerine bombalar yağdırılarak öldürüldü,.

Olayın üzerinden koca 1 yıl geçti ancak savcılık henüz 1 şüphelinin bile ifadesini almadı. Şüpheli tespiti ve ifadelerinin alınması için yazışmaların tamamlanması bekleniyormuş.

Sonunda görevsizlik kararı verilip dosyanın askeri savcılığa ya da mahalli savcılığa gönderilme ihtimali de yüksek. Bu arada savcılığa ölenlerin bazılarının PKK'lı oldukları yönünde ihbarlarlar da yapılıyormuş. Olayı sulandırma faaliyetleri her zaman olduğu gibi yine gündemde.  

Başbakan Erdoğan, Uludere’de ölenler için yaptığı en son açıklama kafaları daha da karıştırdı; “Terör örgütünün mensubu da sivildir. Ama o sivil görüntü altında teröristtir. Bunu da görmemiz lazım. Burada 34’te 34’ü böyledir, kanısına varmak için müsaade edin yargı kararlarını bekleyelim. Bakalım askeri ve sivil yargı ne karar verecek. Meclis Araştırma Komisyonu’nun çalışmasını görmeden, ilk günden itibaren hep sivil, sivil, sivil…”.

Bir işi çözemiyorsan komisyona havale et demişler ya, işte o hesap!

Hani o dillerinden hiç düşürmedikleri Türk-Kürt Kardeşliği daha kaç noktadan kırılacak bu topraklarda? Son kırılma Roboski ile yaşandı.

Daha kaç katliam, kaç acı, kaç ana feryatı gerekiyor?

Kaç şehit, kaç ölü aklımızı başımıza getirecek? Bu toprakların mezarlıkları çoluk, çocuk, genç ölülerle doldu.

İnkar politikaları daha ne kadar sürebilir ki?

Kaç kan parası engel olabilir ki yaşanan travmaları iyileştirmeye?

İki halk arasında çoktan kopmuş olan duygusal bağları ölenlerin ailelerine para ödeyerek telafi etmek mümkün müdür?

Devlet bu kadar saygısızca davranabilir mi yaşanan acılar karşısında, bir özür bile dileyemez miydi?

Roboski bir durak, bir eşik…özür dilenir, failler yakalanır ve cezalarını çekerlerse belki yeni bir adım atılmış olur, belki o duygusal bağ yeniden kurulabilir.

Ben şahsen buna ihtimal veremiyorum çünkü bu topraklarda insanın hiçbir önemi ve değeri yok.

Roboski unutulacak gibi değil, bir yıl da geçse bin yıl da geçse buram buram kan kokacak o topraklar…



 

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..