- Kategori
- Beslenme / Diyet
Ruby Çikolata Aramızda
Selam, çıkarın kağıtları yazılı yoklama var. Yaz. 1. Ruby çikolata nedir? 2. Dördüncü çeşit çikolata ne demek? Noluyor? Neye gülüyorsan söyle, ben de güleyim. Yok öyle bedavadan oku geç, böyle aniden sınava sokarım işte öyle kalırsın, okursun anlamazsın. “ Ne diyorsun özgeciğim ya? “ Üzüyorsunuz ondan habersiz sınava çektim, ben size 2 yıl önce “Ruby Çikolata Nedir? “ yazısını yazmadım mı? Hala Ruby çeşidini görüp de niye bilmiyormuş gibi davranıyorsunuz? 947 kişi okumuş üstelik.
Şş, bir şey daha söyleme, inanırım.
Yazıları dikkatli okumuyorsanız, öyle unutuyorsanız yazmam bak? Yıl 2018. Demedik mi “ Yeni bir çikolata geliştirildi. Bitter, sütlü, beyazdan sonra artık Ruby de var! Bu, aroma ya da farklı tat( fındık,fıstık) değil… Farklı bir kakao çekirdeğinden üretilen, Ruby dedik. O sevimli pembe rengi, gıda boyası değil çekirdeğin kendi rengi bizzat dedik. Bakalım 5.çeşit çikolatayı da yaşarken görmek nasip olur mu bizlere? Dedik. İlgilenenler yazıyı okuyup, ondan sonra bu yazımıza tekrar dönebilir. Adını artık sık sık duyarız dediğim bu 4.çeşit çikolatayı yazdığımda sadece dondurma üretiminde karşımıza çıkmıştı. Şimdi sektörü incelerken bir fark ettim ki, Ruby meşhur olmuş. Bir bisküvi üreticisinin Ruby çikolatalı üretimini fark ettim ve çok hoşuma gitti. Aynı şekilde sevilen bir çikolatanın da Ruby olanı piyasada artık. Aslında şu iki sene içinde daha çok üründe görmeyi beklerdim ama tabi siz tüketicilerin tepkisi, ürün geliştirme ve üretim o kadar kolay değil. Bu köşeyi okuyanlar her şeyin farkında olsun, çilekli ya da gıda boyası değil o. Artık biliyorsunuz.
Bakalım artık daha dikkatli olacak mısınız Ruby çikolatasını görünce?
Bildiğiniz bir dondurma üretimiyle tanıdığınız bu 4.çeşit çikolataya dair araştırmalar ve güzel makaleler de mevcut. İlginizi çekerse okuyabilirsiniz araştırıp. Oh ne güzelmiş, gel oku özgeden. Şaka şaka! Hep yazdım, daha da yazarım sizin için… Bilmediğiniz şeyleri burada sizlerle paylaşmak, yeni haberleri size getirmek beni en mutlu eden şeylerden biri.
Ne demek efendim?
Elimden geldiğince, her zaman…
Not: “Arada böyle yazılı yoklama var, hadi bakalım. “
Gıda Yüksek Mühendisi
Nermin Özge Bilge