Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

28 Ağustos '18

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Ruhsal Sağlığı Korumak İçin Mutluluk Reçetesi

Ruhsal Sağlığı Korumak İçin Mutluluk Reçetesi
 

Sağlığın bedensel yanı ne kadar önemliyse, ruhsal yanı da bir o kadar önemli.

Zira sağlık sorunlarının pek çoğunun sebebi, ruhsal kısmını ihmal etmekle yakından alâkalı.

Reflünün yaygınlaşması, tansiyon zıplamaları, uyku sorunları, hatta kilo problemleri dahi ruhsal sağlığın ciddiye alınmaması ile bağlantılı.

Peki, o halde ne yapmak gerekiyor?

Uzmanların önerileri şu şekilde:

* Yetinmeyi öğrenin: Mutsuzluk virüsünün bulaşmasını kolaylaştıran sebeplerin en önemlisi, yetinmeyi bilememek yani tatminsizlik duygusudur.

* Geçmişe takılıp kalmayın: Geçmişte yaşanan sorunlara takılıp kalmak bugünü ve geleceği ıskalamanızı kolaylaştırır. Hayatın ufak tefek aksamalarını, ayağınıza takılan taşlar gibi değerlendirin ve daima önünüze bakarak geleceğe odaklanmaya gayret edin.

* Hayata sarılın: Eğer ki tadını çıkarmak istiyorsanız, her hayatın içerisinde yüzlerce keyif, binlerce lezzet var. Bunları kavrayabilmeniz için de yaşama her daim sımsıkı sarılmanız lazım.

* Çoğalın: Çoğaldıkça yalnızlıktan kurtulur insan... Kalabalıklaşmak, aidiyet hissini güçlendirip, endişeyi azaltır. Yeni arkadaşlıklar edinmek, eski dostlukları güçlendirmek, farklı sosyal aktivitelerde yer almak ruhu pozitif yönde sihirli değnek gibi etkiler.

* Ailenize sahip çıkın: Sadece işinizi ve çevrenizi sahiplenmeniz yetmez, çocuklarınız, anne-babanız, kardeşleriniz ve diğer akrabalarınız da çok önemli. Onlarla iyi ve güvenli ilişkiler herkese iyi gelecektir.

* Duanın gücünden istifade edin: İnancı güçlü, maneviyatı sağlam, duası içten kişilerin sağlık problemlerinin azaldığını ya da bu sorunları daha çabuk atlattıklarını gösteren yüzlerce gözlem mevcut. Güçlü bir inanç dünyası zayıflığınızı kabullenmenizi ve yardım talep etmenizi de kolaylaştırır. Ayrıca güven hissinizi, endişe ve korkuyla mücadele etmenizi destekler.

* Yavaşlayın: En önemli hususlardan biri de budur. Aşırı hız, hayatı kendimizle ya da başkalarıyla paylaşma olasılığını azaltır. Ruhu bedenden koparır, yorar, üzer ve hırpalar.

* Üretin: Çalışan ve üreten insanların ömrü daha uzun, keyfi daha çok, huzuru daha bol oluyor. Bu dünyadan göçüp gitmeden evvel "yaşam çorbası" denilen o muhteşem yemeğin içerisine katacak yeni ve farklı tatlar üretmeye gayret edin. Yunus Emre, Mevlânâ, Hacı Bektaşi Veli gibi isimlerin, ürettikleri için hâlâ yaşadıklarını unutmayın.

* Empati yapın: Empati de oldukça önemli bir nokta. Olaylara karşınızdaki kişinin penceresinden bakmak, onun duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışmak size de kesinlikle iyi gelecektir.

* İç hesaplaşmalardan korkmayın: Her insanın artıları, eksileri, doğruları, yanlışları var. Bunları bilmek, törpülemek ya da geliştirmek iyi hayatı kolaylaştıracaktır.

* Huzura odaklanın: İyi hayata ulaşmanın en etkili ve ucuz ilacı da "huzur" olsa gerek. Huzur işini hafife almamak akıllıca olacaktır.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..