Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Rusya - Gürcistan savaşı sorumlusu Türkiye imiş

Rusya - Gürcistan savaşı sorumlusu Türkiye imiş
 

rusya gürcistan savaş


Milliyet.com.tr de çıkan haberde aynen şöyle geçiyor

“Rusya'nın önemli gazetelerinden İzvesitiya, Güney Osetya'da patlak veren savaştan Türkiye ve ABD'yi sorumlu tuttu. Gazetenin manşetinde yer alan "Gürcistan savaşa nasıl hazırlandı ve kimler yardım etti?" başlıklı haberde Ankara'nın Tiflis yönetimine yaptığı askeri yardımlara vurgu yapıldı.

Haberde Türkiye'nin Gürcistan'a savunma harcamaları için 45 milyon dolar yardımda bulunduğu ve bu yardımın ABD'nin verdiği parasal destekten bile çok olduğunun altı çizildi. TSK’nin Gürcü subaylara yıllardır eğitim verdiğini de hatırlatan İzvesitiya, Türkiye'nin Gürcü ordusuna çok sayıda gelişmiş silah ve mühimmat sağladığını da yazdı. Gazete yapılan yardımları şöyle sıraladı:

"100 araç, 50 adet PZRK tipi füze rampası, Kılıç 2 ve Doğan savaş gemileri, SkyWatcher hava erken uyarı sistemi, 80 adet MP5 otomatik silah, 1800 M72 el bombası, 10 milyon adet mermi, 160 MP5A3 silahı var...”

Peki, bu doğru mu büyük ihtimalle doğru değil ama ben bunun doğru olmasını isterdim. Rusya bize Osmanlı devleti zamanında yaptıklarını ne çabuk unuttu gitti. Sizin de hatırlayacağınız gibi Rusya'nın sıcak denizlere inme politikası bundan ta 200 yıl önce falan başlamıştı. Çünkü yer olarak soğuk bir bölgede idi. Çevresinde ise Karadeniz gibi soğuk bir deniz kitlesi var. Ama Akdeniz gibi bir denizi yoktu. Bu nedenlerden dolayı rusyanın politikasına göre sıcak denizler olmadığı zaman para kazanılmazdı. Bu nedenle birkaç plan yaptı. Birinci planı Osmanlı devleti ile bizzat savaş yaparız bunu anlaşmalarla almak. Bunu yapamadı. Çanakkale bölümünden girmek bunu da yapamadı. En son oyunu ise Ermenileri kışkırtarak onların bölümden Osmanlı devleti topraklarına girmek ve akidenize ulaşmaktı. Bunların içinde politikasını sağlayamasa da içinde en çok etki gösteren politika bu idi. Halen olan ermeni sorunu da bu olayla başladı. Bunlara örgütler kurdurdu. Asala onlar yüzünden kuruldu. Yıllarca beraberce yaşadığımız dost olarak gördüğümüz Ermeniler brizi sırtımızdan vurmaya başladı. Şimdi Rusya'ya ültimatom veren savaşı bir an evvel bitirmesini isteyen Amerika Rusya'nın yanında idi. Hayat ne çabuk geçiyor değil mi? Daha 100 yıl önce bunlar olmuştu. 100 yıl bir devlet için ne de. O gün yanımızda kimse yoktu. O günlerden çıkmayı başardık. Bence öç almak zamanı şimdi yanımızda pek çok ülke var en azından var gibi gözüküyor. Çünkü menfaatleri bunu gerekti yor. Şimdi Gürcistan a destek verip Rusya dan dan öç alma zamanı. Ben de biliyorum devletler gururla yönetilmez ama eğer bunu yapmazsak içimizde kalacak bunu biliyorum.

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..