Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Sabahattin Ali PTT Genel Müdürü mü?

Sabahattin Ali PTT Genel Müdürü mü?
 

Sabahattin Ali, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatının en güçlü yazarlarından... Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan ve Kürk Mantolu Madonna romanları halen satış listelerinin tepesinde yer alıyor. Eline kitap alan sıradan birinin rahatlıkla tanıyabileceği kadar şöhretli. Cumhuriyet dönemi yazarları say denilince ilk akla gelenlerden. Eserleriyle edebiyatımıza yön veren önemli bir figür... Evet, siyasi görüşleriyle de tartışılan biri ama bu onun ve eserlerinin değerini düşürmez. Siyasi görüşleri ve edebi çizgisi hakında daha fazla bir şey söylemeden işi edebiyatçi ve eleştirmenlere havale edelim. 

Geçenlerde Facebookta 300 bin üzerinde takipçisi olan "KPSS Fan" isimli sayfasında alaycı bir iş ilanı paylaşımı yapıldı. Sahte ilanı hiç sorgulamadan  binlerce kişi paylaştı. "Adamını bulup" torpil yapma arayışına giriştiler.

İlanda: "Tüm Türkiye geneli çekilişle 2000 personel alımı yapılacaktır. iş sahibi olmak istiyorsanız bu gönderiyi beğenip paylaşmanız yeterli olacaktır. Sonuçlar 28 Şubat 2018 tarihinde yayınlacaktır" deniliyordu.

İlanın altında PTT genel müdürü olara Sabahattin Ali, İŞKUR Genel Müdürü olarak ise başka bir ünlü yazar Hüseyin Nihal Atsız ismi yazıyordu.

Sahte ilanı hazırlayanların maksadını bilmek zor. Büyük ihtimalle eğlence için hazırlamış olmalılar. Yoksa bu tür bir paylaşımdan maddi kazanç elde edilemiyor. Peki bu sahte ilanan inananlar...Sabahattin Alinin PTT genel müdürü olamayacağı bilinemez miydi? Facebook paylaşımıyla bu zamana kadar hangi devlet kurumuna işçi alımı yapılmış? Hiç mi sorgulama yapılmaz? 

Üzülerek ifade edelim ki; Facebook cahilliğimizi iyice gözer önüne seriyor. Cahilliğin etkili ve baskılı bir aracı haline gelen Facebook  bu tip paylaşımlara karşı bir tedbir alır mı bilemiyorum. Daha buna benzer ne rezillikler var. Siyasilerin resimlerini montajlıyorlar hiç söylemedikleri sözleri altına yazarak cahilliğin gücünü bir kanser hücresi gibi günden güne büyütüyorlar.

Facebook gibi platformlara üye olurken acaba birkaç tane matematik ve mantık sorusu sorulsa mı? Düşünmeden edemiyorum...

 

 
Toplam blog
: 22
: 4592
Kayıt tarihi
: 26.05.12
 
 

İktisat, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi... ..