Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç ekimin dökülmesinin nedenleri kalıtsal faktörler, deri ve cilt problemleri, depresyon, stres, vitamin ve mineral eksikliği, hormonel sorunlar, bazı hastalıklar ve kullanılan ilaçlar, düzensiz ve yanlış beslenme, kadınlarda doğum dönemi, yanlış kullanılan şampuan olarak sıralayabilir. Elbette dökülen saçlar için çözüm vardır saç ekimi ameliyatı, 20 yıldır saç kaybı yaşayan kişilerde bile uygulanan ve başarılı sonuç sağlanan cerrahi müdahaledir. İki teknik kullanılmaktadır biri FUE dediğimiz diğeri ise FUT dediğimiz saç ekimi teknikleridir.

FUE dediğimiz teknikte saç ekimi yaptıracak olan kişilerin ense bölgesinden alınan greftlerin yani kıl köklerinin kellik olan bölgeye nakil edilmesidir. Herhangi bir kesi yapılmamaktadır ve saç ekimi teknikleri içerisinde en çok tarcih edilen yöntemdir. FUT tekniği ise ense bölgesinden alınan 2 cm genişliğinde ve 15 cm uzunluğunda bir şerik çıkarılarak saç dokuları bölünür ve ihtiyaç duyulan bölgeye nakil edilmektedir. Bu işlem ense bölgesinde iz bırakması ve iyileşme süreci daha zahmetli olması alınan sonucun FUE tekniğine göre daha düşük olması tabi ki insanların ilk tercihi sıralamasından çıkmaktadır.

Saç ekimi yaptırmak istemeyen veya saçları yeni dökülmeye başlamış, saç dökülmesinin önüne geçmek isteyen kişilerin saç için gerekli vitaminleri alması gerekmektedir. Ancak tamamen kelleşmiş bölgede saç yeniden çıkmaz bu sadece saç ekimi ile mümkündür sadece var olan saçların dökülmesini durdurmak veya yavaşlatmak için E vitamini, biyotin H vitamini veya B7 vitamini, B9 vitamini, A vitamini, B12 vitamini, C vitamini, B3 vitamini alınması saç dökülmesini durdururken saçlarınızın sağlıklı uzamana yardımcı olmaktadır. Dediğimiz gibi saç köklerinin olmadığı bölgede yeni saç çıkarmaz olan saçlarınız için yapılması gereken önlem diyebiliriz.

Ekilen Saçtan Sonuç Almama İhtimali Var mı?

Saç ekimi öncesi ve sonrası çok önemlidir bu öncesi sonrası süreçte Doktor secimi işlemi yapacak doktorun tecrübeli olması çok önemlidir. Saç ekiminden önce saç dipleri çok zayıf olan kişilerin saç diplerinden alınan güçsüz saçlar kel bölgeye ekildiği zaman ve iyileşme sonunda saçların istediği sonucu vermemesi mümkündür. Bu durumda saç ekiminden önce veya sonra saçlara çok iyi bakılmalı ve gerekli olan tüm vitamin mineraller eksiksiz alınmalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları Nedir?

Saç ekimi için muayene bulguları çok önemlidir, muayene olmadan net fiyat vermek mümkün değildir.  Saç dökülme seviyesi, ekilecek olan greft sayısı, kullanılan teknik, alınan hizmet saç ekimi fiyatını belirleyen faktörlerdir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/sac-ekimi/

https://www.tasklinik.com/sac-ekimi/

 

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..