Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '11

     
    Kategori
    Gezi - Tatil
     

    Sadağı Kanyonu

    Sadağı Kanyonu
     

    Sadağı Kanyonu'nda Bir Silüet


    "İ.S. 117-138 yılları arasında hüküm süren Roma İmparatoru Hadrianus yerleşimler kurmasının yanı sıra çok gezmesi ile de ünlü. Edirne’ den Antalya’ ya, Bolu’dan Kudüs’ e kadar gidip görmedik yer bırakmamış. 

    Tüm Anadolu’ yu arşınlayan imparator bu arada Bursa’ya da uğramış ve bugün şehrin 58 km. uzağında bulunan dağ ilçelerinden Orhaneli’ni avlak olarak kullanmak amacıyla kurmuş. Hadrianus, Adranos, Adırnaz derken Orhangazi tarafından fethedilmesiyle Orhaneli adını almış. 

    İmparator Hadrianus yörede avlanırken sevgili karısı için ilçe merkezine 6 km. uzaklıktaki Sadağı köyü yakınlarındaki bir sıcak su kaynağını değerlendirip bir hamam yaptırmış.Bu kaya hamamından halen sıcak su çıkmaya devam ediyor. Ancak Hadrianus’un kaya hamamı romatizma, soğuk algınlığı ve kısırlıktan muzdarip hastalardan çok doğa severlerin ilgisini çekiyor." 

    2009 yılı itibariyle, Sadağı Köyü yakınında bir yere sıcak su hamamı inşası başlatıldı. Eğer yöre halkı ve belediye iyi reklam yapabilirse, ileride çok daha turistik ve meşhur bir sağlık merkezine dönüşeceğe benziyor... 

    İmkanı olan herkese Kanyona gitmeyi tavsiye ediyorum. Kesinlikle pişman olmayacaksınız. 

    17.09.2009 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 698
    Kayıt tarihi
    : 26.01.11
     
     

    Hemen her konuda okumayı ve araştırmayı seven bir kişi olarak, teknolojinin bu güzel nimetinden fayd..