Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '10

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Sadece kadın olmak

Bugün diğer günlerden farklı bir gün. Senede bir gün de olsa çok iyi bir eş , mükemmel bir anne olduğumuz için değil sadece kadın olduğumuz için hatırlanacağız. Yanağımıza bir buse koyacaklar belki de bir demet gülü sadece bugün kendimiz için , kadın olduğumuz için alacağız. Aslında normal görünen sıradan yaşamın gereklerini yerine getirdiğimiz düşüncesine sahip bir toplum içinde yaşıyor olmamıza rağmen , yaşamlarını kolaylaştırdığımız , yada güzelleştirdiğimiz için değil sadece KADIN olarak görecekler.

Dünya eksenimizde döner aslında. Her şeyin temelindedir kadın.Bazen baş tacı edilir , yere göğe sığdırılamayız , bazen şehrin tam göbeğinde reklam panolarını süsleriz en güzelinden , en iç geçirileninden. Hepimiz kadınız. Varlığımız , yokluğumuz yaşamın biçimi oluverir birden yaşadığımız yuvalarda. Bizimle şekillenir ailemiz yada hayatı birlikte paylaştığımız sevgilimizle olan ilişkiye biz yön veririz. Bilmeden , farkında olmadan. Sessiz sedasız her şeye değer elimiz. Erkek unvan , iş sahibi olmak için uğraşır , çabalar. Sonra ya bir işadamı olur , ya yönetici yada herhangi bir işte evin geçimini sağlayan aile reisi. Ne olursa olsun , hangi işi yaparsa yapsın sadece işine odaklanır. Emek harcar , yıllarını verir. Tek uğraşı yoluna baş koyduğu , evinin ekmeğini kazandığı işidir , ve tabii ki uğrunda çabaladığı ailesiyle geçirdiği akşam yemekleri sonrası , hafta sonu kendisi için yaptıkları ve kendinden kalan zamandır yaşamını dolduran.

Oysa kadında erkeğinin yaptıklarını yapmış , emek vermiş , bir yerlere gelmiştir , akşam eve döndüğünde kuracağı sofrayı düşünmüştür , dışardan vereceği yemek siparişinin yanına çocuğunun yiyeceği sebze çorbasını eklemiştir, Sonra sofrada yemek telaşı sürerken , yarınki toplantıya giyeceği gömleğin yıkanıp , ütüde beklediğini hatırlamıştır. Çocuğuyla geçireceği kaliteli zamanda yaşadığı sırt ağrısını unutarak onunla yerde yuvarlanmış ve ruhunda yaşadığı suçluluk duygusunu yorgunluğuyla susturmuştur. Yatma vakti geldiğinde kadın olduğunu , eşinin onu ve onun eşini ne kadar özlediğini hatırlamıştır.

Sonra… yatağa uzanma vakti geldiğinde gelecek günün programını kabataslak yapıp , gözlerini kapatırken son bir kez ufaklığın üstünü açıp açmadığını kontrol etmek için gücünün son damlasıyla yataktan doğrulup hayatının anlamına bakıp mutlulukla günü yine sonlandırmıştır. İşte bir kadın. Kadın olarak yaşamaktan çok hayatının içinde olan insanlar için her şeyini zamansız , kuralsız , mekansız yaşayan ömrünü sevdiklerine adayan bir varlık.

Kadın olmaksa başka bir duygudur aslında hepimizin yüreğinde olan, çok derinlerde duran. Şımartılmaktır sık sık, pohpohlanmak , varlığıyla mutluluğun kolay olduğunu hatırlatarak yaşamak. Zamansız olmalı hatırlamalar , günlere , saatler bağlı olmadan. Tıpkı bizim yaşam biçimimiz olduğu gibi. Fedakarlığımızın , sabrımızın uygun zaman beklemeden her an yapmak zorunda olduğumuz gibi. Yine de boşverin hatırlamasalarda. Tadını çıkarın ayrıcalığınızın. Biz özel hem de çok başkayız.

Evet tüm bunlardan sonra unutun her şeyi. Sadece kadın olarak yaşayın. Bir gün tek bir gün bile olsa. Kadın olarak sevişin anne olarak değil , kadın olarak giyinin , içinizden geldiği gibi. Sevdiğiniz bir yemeği gidip tek başınıza yada en çok birlikte olmayı istediğiniz insanla yiyin. Kendinize hediye alacak çok paranız olmasada , ya bir oje ya da bir toka alın bugün. Kendiniz için. Sizin olan bugünü unutmayın. Sizi yaşama sunduğunuz artılarınızla değil sadece kadın olduğunuz için bugün anımsayacaklar.

Doya doya tadını çıkarın. Program yapın. Yarın yine yaşam normale dönecek. Kadınlık vazifelerimize ara vermesek de bugün gibi olmayacak yarın. Sıradan bir gün yarın. Yaptıklarınızın göklere çıkarılmadan anılacağı belki görev olarak hatırlatılacağı ya da sadece kadın olduğu için eksik etek olarak bakılacağı , yok sayılacağı yuvalar yine bizim olacak yarın.

Nerede olursanız olun , televizyonun girdiği her yerde sadece siz olduğunuz için hatırlanacaksınız bugün. Belki bir tokat eksik olacak bugün için bazı yuvalarda , belki eşiniz bugün için yardım edecek taşıdığınız yüklere. Kıymetini bilin , son saatlerine kadar kadınlığınızın keyfini çıkarın. Unutmayın ki biz ayrıcalıklıyız , özeliz , her işi yapabilen , birkaç şeyi birlikte düşünebilen varlıklarız. Kıymet bilenlerle , bilmeyenlerle önemli değil kimlerle olduğunuz. Kendiniz için varsınız . Kadın olduğunuzu bugün önce siz hatırlayın. Tüm vasıflarınızı bir yana koyun. Kadınlığınızı yaşayın. Hiçbirşey yapamazsanız sadece en sevdiğiniz yemeği pişirin. Yalnız o yemek için uğraşın. Düşünün en çok siz hangi yemeği seversiniz????

 
Toplam blog
: 13
: 913
Kayıt tarihi
: 04.02.10
 
 

İstanbul doğumluyum.Bir kızım var 4 yaşında. Okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Yazdıklarımı paylaşma..