Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '20

 
Kategori
Pazarlama
 

Sadık müşteri misiniz?

Sadık Müşteri Tanımı: Alternatifler olsa da alışveriş için devamlı aynı yeri tercih eden müşteri tipidir. Oysa sipariş vermeyen potansiyel müşteri, ikna edilmesi gereken kategorik müşteridir.
 
Rakiplerin sadık müşterileri nasıl sizin müşteriniz olabilir?
 
 
 
- Zaman | Müşteri, zamanla kazanılır.
 
 
 
- Değişim | Modernize değişimle olur.
 
 
 
- Rekabet | En iyi olan tercih edilir.
 
 
 
- Tercih | Özgür iradenizle bilinçli tercih.
 
 
 
- Pazarlama | Kampanyalar, teklifler, vs.
 
Kurumumuza sağlayacağınız avantajlarınız nelerdir diye soran maalesef ender sayıda rasyonel düşünebilenler var, oysa ticaret hayatının duygusallıktan öte rasyonel bir yapısı vardır, değil mi?
 
Mobil araç otomasyonu (TTS) sistemi ile stabil bir tesisin yakıt alımı birbirinden tamamen bağımsız eylemler midir?
 
Dünyada hangi sektör olursa olsun sattığınız ürün ve hizmeti hemen alabilecek müşteri kitlesi %3'dür, diğer %7 almaya açık fakat ikna edilmesi gerekir, geri kalan %90 ise mevcut ürün ve hizmete memnun, yarı memnun veya memnun olmadığı halde sahiptir eğer profesyonel satışçı iseniz bu %90'ı hedeflemeniz gerekir, ne dersiniz?
 
Kurumsal satın almanın temel ilkeleri, en az üç yerden fiyat araştırması yaparak, ihtiyaçların en iyi şekilde, uygun şartlarda ve zamanında karşılanması ve ihalede açıklık (saydamlık, şeffaflık) ve rekabetin sağlanmasıdır. işbu anlamda bir yerle veya sözleşmeli çalışmanızın pek bir önemi yok; önemli olan temel gereksinimlerin vaktinde, kaliteli ve ekonomik olarak karşılanması öncelikte olduğundan diğer alternatifleri değerlendirebilirsiniz.
 
Anahtar Kelimeler: Pazarlama & Satış Teknikleri / Müşteri Tipleri / Sadık Müşteri / Değişim Yönetimi / Kurumsal Satın Alma / Satın Alma Davranışları & Alternatif
 
Şen ve esen kalın,
 
Şenol ELBAY
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 79
: 1511
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Söz uçar, yazı kalır. Verba volant, scripta manent. Words fly away, writings remain. Les mots vol..