Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '08

 
Kategori
Sağlık
 

Sağlık Bakanlığı' nda kura heyecanı (2)

Sağlık Bakanlığı' nda kura heyecanı (2)
 

Konuyla ilgili ilk yazımda da belirttiğim gibi, Sağlık Bakanlığı üzerine düşeni yapıp, münhal kadroları söz verdiği tarihte, günün bitmesine dakikalar kala, saat 23:55'de ilan etmeyi başardı.

Pratisyen hekimlerin, 20 Ağustos 2008 gecesi başlayan tercih macerası, tıpkı ilanda yazıldığı üzere 22 Ağustos 2008 Cuma gecesi 23:59'da sona erdi.

Bu durumda taze hekimlerimiz için 3000 civarındaki karoyu incelemek, akıllarına yatan yerleri araştırmak, önlerindeki en az 1 yıllık dönemde çalışacakları ortamı seçebilmek için sadece 2 günleri kalıyordu.

Çoğu hekim, 21 Ağustos gününü tercihlerini pekiştirme amacı ile internet ortamında araştırma yaparak geçirdi. 1 günlerini buna ayırdıklarında, ertesi gün, yani tercihlerin son gününde, başlarına geleceklerden haberleri yoktu.

Tercih başvurusunu 22 Ağustosa bırakmayan şanslı azınlık, kendisini son gün yaşayacağı kabustan kurtarıyordu.

Kabus, sabahın erken saatlerinde uykudan uyanır uyanmaz, kara bir bulut gibi çöktü hekimlerimizin başına.

Sağlık Bakanlığı web sayfasına girilebiliyor, ancak online tercihlerin yapılacağı bilgi sistemine giriş yapılamıyordu.

Sistemin alt yapısı, bu kadar geniş bir iş yükünü kaldıracak kapasitede değildi; ama bakanlık kendisine güvenmiş (!) ve başvurular için alternatif bir yol göstermemişti.

Üstüne üstük, tercihlerin yapılabilmesi için fazladan 1 gün daha yoktu. İnternet üzerinden tercih süresi gece 23:59'a kadardı ama tercihlerin yapıldıktan sonra noter tarafından onaylanması gerekiyordu.

Bilgi sisteminden tercihlerin yapılmasının ardından, notere onaylatılması ve en geç 26 Ağustos 2008 Salı günü saat 18:00'da bakanlığın elinde olacak şekilde, APS'ye verilmesi veya kargolanması şarttı.

Ama ne mümkün, sisteme gün içerisinde girebilmek için "kadir gecesinde doğmuş olmak" falan gerekliydi. Saatler 17:00'a yaklaşıyor ama tercihler yapılamıyordu.

Birçok noterin mesaisi 17:00-17:30 arasında bitiyordu ve onaylatma işlemi gerçekleşmeyebilirdi.

İlanda ilginç bir şart daha hekimlerimizin işlerini oldukça zorlaştırıyordu: Onaylatılan tercihler mutlaka ama mutlaka APS veya Kargo ile bakanlığa gönderilebilecekti, elden götürme veya işi hızlandırmak için eşten dostan yardım alma kesinlikle yasaktı.

Ankara içinde bile ikamet etsen, kargo veya APS kullanman şarttı.

Olan oldu ve birçok pratisyen hekim, tercihini 22 Ağustos gecesine kadar yapmasına rağmen, onaylatma işini 25 Ağustos Pazartesi gününe (bugün) bırakmak zorunda kaldı.

Artık önlerinde sadece 1 gün var. Kargoya verilen tercihlerin yerine ulaşabilmesi için sadece 1 gün. Erzurumdan, Hakkari'den, Van'dan kuraya katılacak hekimler için sadece 1 gün.

Peki ya katılmasalar n'olacak? Kuraya girerken tercih yapamazlarsa n'olacak?

Olacak şu: tercihlerini zamanında yapamayan ya da zamanında tercih yapmalarına olanak sağlanmayan hekimler, genel kuraya katılacak.

Yani "Sağlıklı" bakanlık, onları nereye gönderirse oraya...

Tüm pratisyen hekimlerimize geçmiş olsun dileklerimle, acil şifalar dilerim...

 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..