Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Sağlık için şükretmek

Hastalık dedin mi, herkes korkar. Kimse sağlığını kaybetmek istemez. Ama az insan sağlığının kıymetini bilir. Kimi fosur fosur sigara içer, kimi sağlıksız beslenir, kimi spor yapmaz.

Kimi hastalıklarda kalıtım önemli rol oynar. Anne-baba ve akrabalarda görülen hastalıklar çocuklarda da görülebilir.

Kimi hastalıklar tedbirsizlik sonucu ortaya çıkar. Kondom kullanmaksızın cinsel ilişkiye giren biri bel soğukluğu şikayetiyle karşılaşabilir. Aynı şekilde midye dolma yiyen biri sarılık geçirebilir.

Sigara içen biri, gırtlak ya da akciğer kanserine yakalanabilir. Sindirim ve solunum yolu rahatsızlıkları ile karşılaşabilir. Felç de geçirebilir, kalp krizi de. Diş ve diş eti rahatsızlıkları yaşayabilir.

Sigara içmeyen, düzenli spor yapan, beslenmesine dikkat eden biri sağlıklı yaşam sürecektir diye bir kaide yok. Bu gruba dahil olan biri de pek tabi hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalabilir.

Allah herkese bir dert veriyor.

Derler ki: Allah herkese taşıyabileceği kadar yük verir.

Başımızda bir bela mı var, bir hastalıkla mı boğuşuyoruz, büyük problemlerimiz mi var? Ne yapacağız? Şükredeceğiz… Çünkü hayatta daima beterin beteri vardır. Yükselmenin sonu vardır, ama düşmenin sonu yoktur. O yüzden daima beterin beteri vardır.

Çok şükür, bir yazıyı daha bitirdik.

 
Toplam blog
: 75
: 393
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

14.021982 doğumluyum. Kökenim Malatya, doğduğum ve yaşadığım yer İstanbul. Yüksek lisans mezunuyu..