Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlık ve Nefes – III ( Endişeler Ortadan Kalkabilir mi?)

Kalp ve yüksek tansiyon rahatsızlıkları olanlar genellikle kısıtlı nefes alırlar. Kısıtlı nefes hoşumuza gitmeyen bir duyguyu kabullenmekten kaçındığımızın işaretidir. Nefesimizi tutarak duyguları durdururuz. Baskılanan duygular bir şekilde bilinçaltımızda taht kurarlar. Bilinçaltında durdukları süre zarfında çok fazla enerji harcamamıza sebep olurlar. Bu da kronik gerginliğe yol açabilir. Gerginliklerin ileride kalp ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarına yol açma potansiyeli vardır.

Dr. Dixhoorn tarafından Hollanda’da kalp hastaları ile yapılan bir çalışmada ise; bir grup insana basit diyafram nefes öğretilmiş, diğer bir gruba ise hiçbir nefes eğitimi verilmemiş.  Nefes eğitimi alan on iki kişiden yedisinin iki sene içinde kalp krizi geçirmediği, nefes eğitimi almayan diğer grup üyelerinin ise iki sene içinde ikinci bir kalp krizi geçirdiği görülmüştür. Aynı şekilde yüksek tansiyon üzerinde yapılan çalışmalar da derin nefes alarak yani diyafram nefesi kullanıldığında endişenin etkileri hafiflediği görülmüştür.

 “Bilinçli Nefes” (Concious Breathing) kitabının yazarı Gay Hendricks Ph.D’nin de  söylediği gibi “...Bir kalp hastasına ilk öğretilen şey sağlıklı nefes almak olmalıdır….”

Sağlık Ve Nefes yazı serisinin ilkinde belirttiğim gibi doktorların yerini tutmasa da Transformal Nefesi, uygulayan ve öğrendiklerini kullanmaya devam edenler anlayışın çok üzerinde bir huzur duygusuna ulaştıklarını bildirmektedirler. Huzur duygusunun olması nefesin bedende rahatça aktığını, bedendeki enerjinin dengeli ve eşit olarak yayılmasına sebep olmaktadır. Bu da Kalp ve yüksek tansiyon hastalıklarının genel sebebi olan endişelerin ortadan kalkması anlamına gelir.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Nefestr.com

Sibel KAVUNOĞLU

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..