- Kategori
- Beslenme / Diyet
- Okunma Sayısı
- 131
Sağlıklı beslenmenin püf noktaları

*Tam tahıllı ürünleri( ekmek, pirinç, makarna, simit vb.) tercih edin.
*Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.
*Nereye giderseniz gidin su yanınızda olsun, günde 2-3 litre su için.
*Mevsiminde olan sebze ve meyveleri alın.
*Taze veya dondurulmuş meyve ve sebzeler buzdolabından eksik olmasın.
*Et olarak; kümes hayvanları, balık ve yağsız kırmızı et seçin.
*Hafta içinde sık sık, miktara dikkat ederek, ceviz, fındık, badem, çekirdek tüketin.
*Günlük beslenmenizde mutlaka, 2-3 porsiyon süt ve süt ürünleri olsun.
*Kahvenizi şekersiz olarak ya da sütlü tercih edin.
*Fast food olarak yediklerinizi evde sağlıklı olarak yapın.
*Açlık krizleri için çantanızda sağlıklı atıştırmalık bulundurun.
*Trans yağ dan dan uzak durun.
*Zeytinyağı, çörekotu yağı ve keten tohumu yağı gibi bitkisel yağları tüketin.
*Masanızdan tuzluğu kaldırın, günlük 5 gr tuzu yemeklerle alın.
*Gıda etiketlerini okuyun; şeker, trans yağ ve sodyum içeriği yüksek gıdalardan uzak durun.
*Haftada en az 1 defa etsiz yemek tüketin.
*Öğünlerinizi küçük porsiyonlarda hazırlayın.
*Aşırı yemenin önüne geçmek için, yemeğe başlamadan ve yemek arasında su için.
*Genel sağlık kuralı olarak alkol tüketimini kısıtlandırın.
Dyt. Hilal MERCAN
Sağlıklı beslenme ile ilgili sorularınız için: diyetisyenhilalmercan@gmail.com
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
