Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıklı Buluşma

Sağlıklı Buluşma
 

sağlıklı sizin de hakkınız


Merhaba değerli okurlar, milliyet blog ve web sayfamdan sonra şimdi de milliyet.com.tr sağlık sayfasında sizlerle beraber olmaktan heyecan duyuyorum. Sağlıklı yaşam köşemde sizlerle bütünsel sağlık (zihin-beden-ruh) ve doğal yaşamı destekleme konularında bilgi ve deneyimlerimi paylaşacağım. Çok sevdiğim bir söz vardır '' Bilgi kasa nüfuz etmedikçe sadece bir dedikodudan ibarettir.'' Dünyanın en değerli bilgilerini bilsek bile onları kullanıp, hayatımıza geçirmediğimiz sürece bilginin hiç bir faydası olmaz. Sadece '' okuyan'' değil aynı zamanda '' uygulayan'' da olmanız çok önemli. Daha sonraki yazılarımda bildiklerinizi daha kolay uygulayabilmeniz için de bazı teknikler yazacağım.

Bütün ve sağlıklı olabilmek için bedenimizi, zihnimizi ve ruhumuzu dengelememiz gerekir. Her bir kelimenin ayrı bir anlamı olsa da, varlığımız bu üç alanın içiçe geçmesinden oluşur. Hepsi bir birini tetikler ve en güçlü alan diğerlerini de kendi enerji alanına çekmeye başlar. Zihinsel olarak olumsuz düşünce ve duygular içindeyseniz, zihinsel olarak sağlıklı değilsinizdir. Ve böyle devam ederse bir müddet sonra bedeniniz de ona katılacaktır. Fiziksel bedeniniz de kendini hasta edecektir. Daha sonra ruhsal dengenin de bozularak onlara katılması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Aynı şekilde fiziksel bedende dış etkenlerden dolayı oluşabilecek bir bozukluk, zihinimizi ve ruhumuzu da olumsuz yönde etkiler. Örneğin bedensel olarak yanlış yapılan hareketler ya da yanlış beslenme veya çok fazla elektromanyetik kirliliğe maruz kalmak zamanla vücudu ağrıtıp, enerji seviyesini düşürür. Arkasından da zihinsel ve ruhsal olarak etkileşim başlar. Eğer kişinin farkındalık seviyesi düşükse bu olumsuz kısır döngüler çok sık oluşarak yaşam kalitesini hızla düşürerek bireye hastalık ve mutsuzluk getirir.

Bedenlerimize iyi bakmak, kendimiz ve hayat hakkında olumlu bir zihinsel tutuma sahip olmak ve güçlü bir ruhsal bağlantı içinde olmak hepimizin temel ihtiyacıdır. Sağlıklı ve kaliteli yaşamın sırrı budur. Sadece doktorlardan ve ilaçlardan medet ummamız bize bir şey sağlamaz. Neden aynı derecede, aynı hastalığa sahip insanların bir kısmı iyileşirken, bir kısmı hayatlarını kaybediyorlar, ya da çok kalitesiz bir yaşam sürüyorlar ? Çünkü farklı zihin programlarına (inançlar-olumlamalar-düşünceler) sahipler.

Devam eden yazılarımda ağırlıklı olarak;

Zehirli ve hastalıklı düşünceler nelerdir, onlardan nasıl kurtulabiliriz

Sağlıklı zihin oluşturma teknileri

Zihin gücüyle hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırma

Zihin gücüyle zayıflama

Bedenle iletişim kurmak

Sağlıklı duygu durumu yaratmak

Sağlık olumlamaları

Doğal yaşam kalitesini arttırmak

Sağlığımızı tehdit eden bilmediklerimiz

Sağlıksız alışkanlıklardan kurtulmak

Zihni, ruhu ve bedeni sağlıklı beslemek, gibi konulara yer vererek sizlerle bilgi paylaşımında bulunacağım. Soru, yorum ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız daha etkin bir iletişim sağlayabiliriz. Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..