Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıklı yaşam için

Sağlıklı yaşam için
 

Hazır gıda tüketiminde çılgın olmayın!


Doktorlar her geçen gün yediğimiz birşeylerin zararlarını söylüyorlar.
‘ Ekmek yemeyin, içinde bilmem ne var.’, ‘Simit sağlığa zararlı. Kullanılan susamda…’, ‘peynirlerdeki bilmem ne maddesi kanser yapıyor.’,  ‘şu içecekte insan sağlığına zarar veren filan madde kullanılıyor.’ Tamam, bunları yemeyelim, içmeyelim, almayalım da.. Ne yiyeceğiz?
 
Sigara ve alkol kullanmayalım. Tamam. İçenler de zararını kendi çekecekse sorun yok. Çevrelerindeki insanlara ve sevdiklerine de zararı dokunuyorsa içtiklerinin.. O kötü işte. Çok mu lazım sigara ve alkol? Rakısız, birasız, sigarasız yaşam sürmez mi? Normal birşeyler yiyip, için.
 
Süt için mesela. Yok! onda bilmem ne katılıyor. İçmenin yararı olmazmış. İlla doğal olacak. dolaşan ineğin eti ve sütü tüketilmeli. Tavuk ürünü desek.. yine aynı şey. Dolaşan tavuk lazım bize. O da yok. Bir doktor hanım 'çocuklarınızı Avm yerine köylere götürün. Atlayın arabanıza, alışveriş merkezi yerine köye gidip, hem hayvanları görün; hem de etinizi, yumurtanızı, sütünüzü doğal olarak alın" diyor. Tabi! Zaten bu ülkede yaşayan herkesin altında bir arabası var ve her hafta gidip dolaşanından alabileceği eti, sütü, yumurtası olan bir köy vardır yakınlarında bir yerlerde. Şehrin içinde araba ile gitme mesafesinde doğal köy ve hayvanlarını bulmak, bir avm ye gitmek kadar kolay sanki!
 
Peki biz ne ile doyacağız? Doğal beslenelim desek sebze- meyvenin de genleri ve renkleri ile oynanıyor. Onda da zarar var. Dolaşan, serbest hayvanı da nereden bulup, yiyeceğiz? Yenecek bir şey kalmadı.
 
Eh evimizde ya da cebimizde bir araştırma laboratuvarı ile de gezemediğimize göre… O zaman ne diye bize zararlı olduğu için yiyip, içmememiz söylenen ürünler denetlenmez? Neden o maddeler katılmadan sağlıklısı üretilmez? Neden bile bile hasta olmamız için yapılmış ürünleri almaya mecbur bırakılırız? Bize “almayın, yemeyin, hasta ediyor.” Diyecekleri yerde neden üretenlerine “Koymayın bu maddeyi. Zararlı.” denmiyor?
Neden? Ben cevabı biliyorum da.. bir de siz düşünün bakalım. Sağlıklı yarınlarımız olsun.
 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..