Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Sam Amca & Kuzen Erdoğan

Sam Amca & Kuzen Erdoğan
 

‘Gazze Şeytan Üçgeni’ Ortadoğu’nun kanayan yarası, kronik ‘İnsanlık Sorunu’na çözüm yolu göründü.

23 Mart 2013’de Tel-Aviv Havalimanı’nda yanında ABD Başkanı Barack Obama bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mavi Marmara baskını nedeniyle T.C. Hükümeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ülkesi adına aradı ve özür diledi.

007 James Bond Filmlerini aratmayacak gizlilikte Air Force One uçağından yapılan telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan da söz konusu ‘özrü’ Türk Halkı adına kabul etmiştir.

Mavi Marmara saldırısında yaşamlarını yitirmiş ‘şehit’ ailelerine veya yakınlarına ödenecek ‘tazminat’ konusunda görüş birliğine varıldığı Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmıştır.

Sam Amca uyanık, ama Kuzen Erdoğan ondan daha uyanıkmı?

ABD-Türkiye ilişkileri Marshall Yardımı ve Nato Müttefiki olarak Güney Kore için Kuzey Kore’de Amerikalılarla omuz omuza çarpıştığımız 1950’li yıllardan günümüze; ‘Nihayet T.C. Kedi olalı bir fare tutabildi.’ diyorum.

14 Mayıs 1950 yılında iktidara gelen 1. Menderes Hükümeti’nden günümüzde iktidarda olan 3.Erdoğan Hükümeti’ne kadar ABD Yönetimi tarafından ‘ret edilen’ ‘ulusal çıkar projeleri’ iç politika ve medya sektöründe alay konusu oluyordu.

Özellikle ‘kıt’a sahanlığı,’ ‘on iki ada,’ ‘Kıbrıs,’ ‘Haşhaş,’ ‘Tütün,’ ‘Irak-İran Savaşı,’ ‘Irak-Saddam Hüseyin,’ ‘Öcalan-PKK,’ ‘Kuzey Irak’ ve ‘Irak-İran Petrol Boru Hattı’ vb. uluslararası platformda geçmiş dönem T.C. Hükümetleri, Sam Amcaları tarafından yalnız bırakılmış, Amca-kuzen sinerjisi başlıca şu nedenlerden dolayı oluşmamıştı;

- Erdoğan Hükümeti’nden önceki tüm Başbakanlar; Başbakan Erdoğan ve Yıldırım Akbulut dışında çok iyi düzeyde İngilizce bilmelerine karşın ‘diplomatik iletişimde’ birkaç başarının dışında genellikle başarısız oldular.

- Çünkü Sam Amca’nın ‘Süper Güç’ olması iletişim kanallarında Kuzen Başbakanlarda ‘edilgen’ ve ‘pasif’ duygu oluşmasına neden oluyordu.

- Haliyle ‘edilgen’ ve ‘pasif’ ‘sosyal tutumları’ Sam Amcaları karşısında ‘vücut diline’ yansıyordu. Beyaz Saray’da Oval Ofis önünde tüm dünya medyasına ortak basın açıklamasında; Sam Amca bacak bacak üstüne atmış konuşmasını el hareketleri ve mimikleri ile desteklerken; Kuzen Erdoğan’dan önceki Kuzenler ise dizlerini birbirine yapıştırmış ‘uslu öğrenci’ oturuşu ile ‘edilgen’ ve ‘teslimiyetçi’  ruh durumunu yansıtıyordu.

- Kuzen Erdoğan’ın ‘Mavi Marmara Pişmanlık Özrü’nün dilenmesindeki başarı tüm dünyanın en geniş ve etkili ‘Yahudi Lobisi’ karşısında ‘Türk Lobisi’nin ‘etki alanını’ genişletmesi ve ‘kanaat liderleri’ tarafından ’uluslararası sorunların’ çözümlenmesi ve dünya kamuoyuna anlatılmasıdır.

- Ayrıca uluslararası platformda, özellikle AB Ülkeleri’nin çoğunluğunda ‘ekonomik kriz’ baş gösterirken; Türkiye Ekonomisi’nin istikrar içinde ‘yükselen grafik’ göstermesi ABD Başkanı Barack Obama’nın kafasındaki ‘Türkiye Olgusu’ güven tazeleyerek güçlenmiştir.

Sonuç olarak, Sam Amca yaptığı açıklamasında; “ABD hem Türkiye hem de İsrail ile yakın ortaklığımıza derin bir önem vermektedir. İki lider, Filistin topraklarındaki insani durumun iyileştirilmesi için birlikte çalışmak konusunda mutabık kalmıştır.”

24.03.2013, İzmir

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..