Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '15

 
Kategori
Spor
 

Şampiyon Sarı Melekler

Şampiyon Sarı Melekler
 

Alıntıdır


Voleybolda birkaç yıllık "Reklam Arası"ndan sonra bu yıl hem Türkiye Süper Kupası'nı hem de Türkiye Bayanlar 1.Ligi Kupası'nı rakiplerini eze eze, bilmem kaç kere yene yene şampiyon oldu  SARI MELEKLER.

Bir-iki yıl önce zaten tüm kupaları domine eden bir takımdı Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı. Nam-ı diğer SARI MELEKLER. Her yıl play-off kurallarını değiştire değiştire alt üst ettiler. Bu yıl yine son dörtlerde tur atlama yerine lig usulü puanlama sistemine dönüldü. Maç sayısı çoğaldı.

Fenerbahçe ne mi yaptı? Önce İzmir'de yapılan final serisinin ilk ayağında devletin imkanlarıyla dünya yıldızlarının turşusunu kuran, ben bildim bileli takla ata ata hakemleri etkileyerek, maçı soğutmak için her türlü şaklabanlığı yapan, zırt pırt her şeye itiraz ederek dikkat çekmeye çalışan içgüveysi Guidetti'nin şımarık takımını-kızlarını yendiler.

Sonra taraftarları olaylar çıkardığı için gece yarısına sarkan maçta  Galatasaray'ı yendiler, o zaten kaçınılmazdı. Ve asıl voleybol geleneği olan ama hiçbir zaman  şımarmayan bu yılın CEV kupası sahibi Eczacıbaşı'nı yenerek gerilere düşürdüler.

İkinci ayak Ankara'da, Vakıfbank'ın bankacı taraftarlarının bol olduğu yerdeydi. Dün oynanan zorlu maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen, pes etmeyip 3-2 kazandı Sarı Melekler. Puanını 11'e yükselttiler, diğerleri 7-5-1 Sonuncunun kim olduğu malum:

KİM; KİM,KİM? Bu kim, bence dünyanın bir numaralı oyuncusu, Ekatherina Gamova'dan bile güzel oynayan Sarı Melek Kim Yeon Koung değil !...

Bugün kupanın geleceği %99 belliydi. Tabi ki Allah işi girmezse araya. Hiç iddiası olmayan ama bizim maçlarda aslan kesilen sarayın sultanları ilk seti aldılar. Olsun, dedim ben gayet rahattım maçı izlerken. Bu akşam şampiyon olacağımızdan emindim. Çünkü Fenerbahçe Grundig takımı bunun sinyalini daha önceki turnuvada vermişti. Rakiplerini eleyerek almıştı Süper Kupa'yı.

CEV kupasında Vakıfbank'a elenmek tetiklemiş kızları, hepsi de kendine gelmiş.

Lucia Bosetti ve Lo Bianco başarılıydı tüm maçlarda, yerlilerden genç oyuncular Polen Uslupehlivan ve set sonlarında Ezgi Dilik devreye girdi. Libero Merve Dalbeler de müthiş performans gösterdi.

Benim bizim hocadan pek ümidim yoktu açıkcası. Kurnaz adam değil! Bununla beraber yeni uygulanan itirazları izleme sisteminde çok fire vermedi, ne dediyse çıktı. Diğer İtalyanınki hep fiyasko oldu.

Yarın sıralamayı belirleyecek son maçımız var Eczacıbaşı ile. Yenilsek de önemli değil! İkinci olamayacaklar zaten, dostluk maçı olur artık!

Tebrikler Sarı Melekler !

Tebrikler Fenerbahçem!

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..