Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sana ait olmayan bir hayat

Sen yine olduğun gibi kal, benim için sakın değişme, giderim ha bugün ha yarın hareket vakti gelince - (Emre Aydın-hareket vakti)

Aşk'ın anlayamadığımız o büyük gücünden mi olsa gerek bir anda ben ben olmaktan çıkıp farklı bir ben'e kavuşuyoruz.

Büyük o, geldi ve hayatımızın merkezine oturdu ondan önce de bir hayatımız, ailemiz ,dostlarımız, kendi kişiliğimiz, değerimiz yok muydu bir anda tüm dengeler alt üst oldu her şey ama her şey o oldu. tüm dünya onun için dönmeye başladı
sadece onu görüyor onu duyuyor o olmadan nefes alamıyoruz. aldığımız nefes olmuş da farkında değiliz. bu denli bu değişime neden izin veriyoruz?her şeyin bir dozunu niye ayarlayamıyoruz ,her şeyi bir dengede oturtmak ondan öncede bir hayatımızı olduğunu unutmamak bu kadar zor mu?

O nasıl ,istiyorsak öyle yaşamak, kendi hayatının değil de onun istediği onun hayatını yaşamak. ailemize bile hesap vermek istemezken bir yere gittğimiz de ondan izin almak yok vermezse tamam demek. bu ne ya .iki tarafında aynı zaman da ayrı hayatları olduğunu özgürlük alanlarına saygı duyulan bir ilişki yaşamak neden bu kadar zor. kendimizden çok ödün vermeden nasılsak daha önce yine öyle olduğumuz gibi kalabilceğimiz 3 s'yi(sevgi, saygı, sadakat) hiç bir zaman kaybetmiceğimiz bir ilişki yaşamak neden bu kadar zor.

Kendimizden bu kadar ödün verirsek, karşı tarafa bu kadar değer verirsek karşılığını nasıl ne şekilde almayı bekleriz biz ?

barış bey'in de dediği demek böyle hiç bir değeri olmayan o'na bu kadar kolay sunabilceğin bir hayatın var ve sen bu hayata onun değer vermesini nasıl beklersin ki?

seni istediği şekilde yönlendirebilceği bir hayat sunmuşsun .bazen her şeyi de yok sayarak o apansızın hayatından çekip gittiğinde ben onsuz ne yapıcam şimdi diyecek kadar kör bir bağlılıkla yaşayacak kadar.

senin daha önce bir kişiliğin, değerlerin,seni seni yapan bir dolu özelliğin, niteliğin mesleğin hiç bir şey yoktu.k endi kendine yetemeyecek kadar boş bir hayat yaşıyordun o geldi bu hayatı doldurdu öyle mi.

kişiliğimizi kaybedecek kadar bir ilişki yaşamak bize üzüntüden ve kendimizi değersiz bir hiç gibi hissetmekten başka hiçbir şey vermez.

sonucunun mutlulukla bitmesi yüzde 1 gibi şey .hüsranla sonuçlanması büyük olası. ben birim ,tekim benden bire tane daha yok bu dünyada .bir gün gelicek annem ,babam da varolmayacak hayatta, ben hiç kimse olmadan da ayaklarımın üzerinde durabilirim, ben kendime yeterim diyecek kadar güçlü olabilmeli, kendimizi yetiştirmeliyiz.

hayatımızda tabiki birileri olsun ama değer ölçülerini iyi ayarlayalım kendi hayatımızı feda edecek önemsiz, değersiz bir hayatımız olmasın.
fotoğraf:www.fotokritik.com

 
Toplam blog
: 61
: 1257
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

  Bir şair, bize Güzellikten Söz Et, dedi. O da yanıtladı: ''Nerede arayıp, nerede bulacaksınız g..