- Kategori
- Teknoloji
Sanal savaşlar gerçeğini aratmıyor!

Merhaba
İlk makalemenin heyacanı ile sizlerleyim ilk yazımda sanal savaşları ele almak istedim. Hepimizin de bildiği gibi sanal savaşlar tarihi meselelerden esinlenerek ülkelerin adeta bir üstünlük kurma mücadelesi olarakta tanımlanabilir. Bunun en iyi örneklerinden biri de eRepulik adlı strateji oyunu.
Ülkelerin birbirleri ile kıyasıya geçmişte kalan meselelerini çözmeye çalışması bize bir an olsun tarihimizi biraz daha öğrenmeye iten bir unsur olarak görülebilir.
Bunun en iyi örneklerinden biri de oyunda devam eden Türkiye-Sırbistan savaşı. Gerçek hayatta olduğu gibi sanalda da bu iki ülkenin yıldızı barışmış değil peki neden?
Yüzlerce Yıllık Mesele: KOSOVA
Oyunda kosovanın bağımsızlığı dile getirilince buna ilk karşı çıkan ülkelerden biri de tabi ki Sırbistan oldu Türkiye'nin dost ve kardeş bosna ve kosova halkının yanında olması sırpları çok kızdırdı daha önce müttefik olan iki devletin arası bozuldu bunu fırsat bilen Bulgaristan ise sırpların desteğini de arkasına alarak Anadoluyu birbir işgale başladı iki devletin saldırısına karşı koyamayan türk birlikleri çözüm arayışı içinde
Tek Çözüm Oyuncu Sayısında
Giderek güç kaybeden türk birlikleri çözüm arayışını yeni oyunculara buluyor bireysel olmaktan ziyade bir ekip oyunu olan sanal dünyada başarının sırrı oyuncu sayısından geçiyor.Oyuna dahil olmak istiyen yeni kullanıcılar ücretsiz kayıt olduktan sonra işçi olarak çalışıp para kazanıyor mal,mülk hatta ardından şirket sahibi olabiliyor.Bu bakımdan eRepublik alışılmış diğer oyunlara da benziyor.Oyunda cephe kurup savaşan oyuncular ülke başkanı,milletvekili,parti başkanı olabiliyor.
Yeni Vatandşlarını Bekliyorlar
Oyunda herkesin bir ortak sorunu var o da yeni oyuncu bulma sorunu diğer ülkelere nazaran Türkiye'nin aktif oyuncu sıkıntısı çekmesi işgalleri engelleyememesinde ki en büyük etkenlerden biri.Yeni oyuncularını bekleyen eTürkiye görevlileri yeni gelen oyunculara her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
OYUNA KAYIT OLMAK İÇİN ;