- Kategori
- Magazin
Sanatçıların işyeri açmaları
Evet arkadaşlar ilk yazımdan sonra gündemden bir konu yazmak istedim bu konuyuda günümüz sanatçılarının yeni işlere yönelmesi konusunu ele almak istedim.
Bence üstünde bayağı düşünülecek bir konu; niçin derseniz adı üstünde sanatçı bir sanatı icra eden kişi; kasetleri milyonlar satan şarkıcılarımız, filmlerini milyonlar seyreden oyuncularımız, sesi ve oyunculuğuyla yıllarca gündemde kalacak olmalarına karşın yeni bir iş telaşıdır gidiyor. Son günlerde Serdar Ortaç arkadaşımızda bir işirkete ait hisseleri alarak iş dünyasına adım attı. Serdar besteleri ile geçimini sağlasa diye düşünüyorum 7 sülalaesine yetecek kadar para kazanır gibi görünüyor.
Ben ise sanatçılarımıza bu yola iten en büyük neden bizler yani izleyiciler olarak düşünüyorum. Ben dahil hiç birimiz bilgili tüketici değiliz diye düşünüyorum. Nerde bir korsan müzik, sinama filmi görsek hemen alıyoruz böyle sanatçılar kolay kolay yetişmiyor ve biz elbirliği ile bunları sanatın içinde dışarı soyutlamaya uğraşıyoruz.Bahset-mek istediğim asıl konu bu bizim verdiğimiz korsan destekle bu kişilerin emeğinin çalınmasına yardımcı oluyoruz diye düşünüyorum. Kalıplaşmış sözler kullanmak istemiyorum ama bu konu sadece bir olay üzerine millet olarak biliçlenmeliyiz değerlerimize sahip çıkalım. İş bizden geçti bizden sonraki nesillerimize iyi huylarmızı miras olarak bırakalım. Konuyuda fazla dağıtmak istemiyorum korsana bilerek yada bilmeyerek vermiş olduğumuz desteğin sebebleride ayrı bir tartışma konu oturup omuda geniş geniş konuşuruz gelen yorum ve düşüncelere göre.
Son olarak korsanda olduğu gibi suçluları mükafatlandırmayalım belirli bir değerlerimizin alnının emeğinin çalınmasına vesile olmayalım kısaca suçluya suç işlemesi için imkan ve olanak vermeyelim.
Görüşmek üzere arkadaşlar iyi ramazanlar.