Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Sarı kanarya yine güzel öttü...

Sarı kanarya yine güzel öttü...
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Sevilla'yı Şükrü Saracoğlu'nda 3-2 yendi. Gerçekten de Fenerbahçe bu galibiyeti hak etti. Çünkü çok çok iyi oynadı. Maçta karşılıklı ataklar olsa da, rakip takıma daha fazla baskı yapan, topu ayağında daha fazla tutan, daha çok gol pozisyonuna giren takım Fenerbahçe'ydi.

Fenerbahçe iki gol yemeseydi daha iyi olurdu. Mesela bu maç 3-2 biteceğine 1-0 bitseydi, 4 Mart'ta oyananacak olan rövanş maçında Fenerbahçe'nin avantajı, 3-2'lik skordaki avantajından daha fazla olurdu. Ama hangi skorla olursa olsun, iki kez üst üste UEFA Şampiyonu olmuş bir takımı, İspanya'nın güçlü takımlarından biri olan Sevilla'yı, Saracoğlu'nda yenmek çok önemliydi ve mutlaka gerekiyordu. Kendi sahamızda alacağımız herhangi bir gollü beraberlik ya da mağlubiyet Fenerbahçe'nin 4 Mart'ta, İspanya'da oynayacağı maçta Sevilla'yı eleme şansını en aza indirirdi. Şimdi ise en kötü şartlarda İspanya'da alacağımız herhangi bir beraberlik Fenerbahçe'yi bir üst tura çıkartacak.

Sevilla maça iyi başlamıştı. Fenerbahçe bir anda çok zorlu bir rakibin karşısında olduğunu iyice hissetmişti. Fakat çabuk toparlanan Fenerbahçe, oyunun kontrolunu ele geçirmeyi başardı ve kısa bir süre sonra Kezman'ın golü Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Bir süre daha bu yüksek tempoyla ve Fenerbahçe'nin kotrolünde süren maç ve mutluluk tablosu Edu tarafından bozuldu. Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu olan Edu Dracena, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında, kişisel hataları yüzünden Fenerbahçe'nin toplam dört gol yemesine sebep olmuştu. Bu gollerden biri Edu'nun ters vuruşuyla Fener'in ağlarına gitmişti. İşte aynı hatayı dün akşamda yapan Edu, taraftarları yine üzdü. Bu golle morali bozulan Fenerbahçe ilk yarıyı 1-1 berabere kapattı.

İkinci yarıda oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe'deydi. Zaman zaman mutlak gol pozisyonları bulan Sevilla'nın gollerini kaleci Volkan üstün bir performans göstererek önledi. Fenerbahçe maçın 57. dakikasında köşe atışı kazandı. Alex'in kullandığı köşe vuruşunda, Lugano'nun golü Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra Sevilla'nın artan baskısı ve Fenerbahçe savunmasında ki bir anlık anlaşmazlık ve Sevillalı futbolcu Ecude'nin golü skoru 2-2 yaptı. Bu golle oldukça avantajlı duruma geçen Sevilla, Fenerbahçe'nin moralini ikinci kez bozdu. Uzun süre bu şekilde devam eden skora müdahale etmek gerektiğini 84. dakikada anlayan teknik direktör Zico, Kezman'ı çıkarıp oyuna Semih'i soktu. Semih de yaklaşık üç dakika sonra, Alex'in pasında Fenerbahçe'nin ve gecenin zafer golünü attı. Büyük bir coşkuyla maçı seyreden taraftarlara çok büyük bir mutluluk yaşattı.

Fenerbahçe'ye 4 Mart'ta, Sevilla ile İspanya'da oynayacağı rövanş maçında başarılar diliyorum. Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hoşçakalın.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..